Constructorul japonez Mazda lanseaza la sfarsitul lunii august un nou concept Kazamai la Salonul International de Automobile de la Moscova (MIAS), potrivit Motor Authority.

Mazda Kazamai dispune de tractiune integrala si o noua generatie de motoare cu injectie directa, precum si un nou sistem de transmisie, cu dublu ambreiaj pentru a reduce consumul. Caroseria va fi confectionata din fibra de carbon sau aluminiu.

Cu toate ca numele Kazamai suna putin rusesc, japonezii au spus ca inseamna rascruce de vanturi. Conceptul este bazat pe viziunea pe termen lung a Mazda pentru dezvoltarea de noi tehnologii ºi conceptul Zoom-Zoom.

Noul crossover are o serie de linii fluide pe portiere similare modelului Nagare pentru a da senzatia de rascruce de vanturi.

Printre trasaturile noului model se numara o grila in cinci puncte, roti cu diametrul de 22 inci si un plafon foarte curbat.

Alaturi de Kazamai, Mazda mai are cateva concepte futuriste precum Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki si Furai.
Impreuna cu conceptul Kamazai va fi prezentat la Moscova SUV-ul Mazda CX-9, care a fost anul acesta la Detroit Motor Show.

Rezultatele Mazda CSEE (Europa Centrala si de Sud-Est) din primele sase luni ale anului totalizeaza un volum de vanzari de 17.301 unitati, mai mult cu 26,7% fata de aceeasi perioada din 2007. Dintre cele 14 state care compun Mazda CSEE, Romania se evidentiaza prin cea mai mare crestere, fiind urmata de Slovacia cu o crestere de 125% si de Serbia (inclusiv Muntenegru) cu o crestere de 112%.

Mazda Romania, reprezentanta oficiala a constructorului auto japonez pe plan local, vrea sa vanda pe piata autohtona intre 6.500 si 8.000 de masini in anul 2015, prin extinderea retelei de distributie, care va ajunge la 30 de showroom-uri pana in acel an. Tinta de vanzari pentru 2008 este de 2.500 de unitati.

Mazda Romania a inregistrat vanzari de 1.351 de unitati in primul semestru din 2008, in crestere cu 369% fata de aceeasi perioada din 2007. Cele mai vandute modele in Romania in primele sase luni au fost Mazda3 cu 472 unitati, Mazda2 cu 392 unitati si Mazda6 cu 214 unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si