Renault va lansa noul Sandero Stepway in octombrie in Brazilia si apoi in Argentina, ca parte a strategiei de extindere a gamei de modele in America de Sud, potrivit companiei.

Renault Sandero Stepway, cel de-al cincilea model lansat in Brazilia, va intra in concurenta cu VW Crossfox.

Noul model SUV ce va fi lansat in octombrie la Salonul de Automobile de la Sao Paulo.

Sandero Stepway va avea un singur motor de 1,6 litri 16V Hi-Flex si 112 CP, care poate functiona cu benzina sau bioethanol. Mai tarziu va fi disponibil si un motor diesel dCi. Volumul portbagajului este de 320 de litri.

Noul model va avea o garantie de trei ani si 100.000 de kilometri in Brazilia, fiind fabricat la uzina din Curitiba.

Compania a subliniat ca noul Sandero Stepway este la fel de confortabil si practic ca Renault Sandero, comercializat in Europa sub brand-ul romanesc Dacia.

Renault a lansat pe piata braziliana in 2006 Mégane Sedan si Mégane Grand Tour, anul trecut modelul Logan si anul acesta Sandero.

Ca parte a Contractului Renault 2009, Carlos Ghosn, CEO al producatorului francez Renault SA si al producatorului japonez Nissan Motor Co, a investit 400 de milioane de euro in Brazilia, cu scopul de a creste vanzarile in aceasta tara.

Cota de piata Renault in Brazilia a crescut de la 3% la 4,4%. Renault este una din primele cinci marci ca vanzari in Brazilia cu 58.800 de unitati comercializate in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 92,4% fata de perioada similara din 2007.

Compania franceza a vandut 18.500 de unitati Sandero in Brazilia in prima jumatate a anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dacia a vandut 3 milioane de autovehicule in 10 ani