Programul Rabla are disponibile inca 12.580 de masini

Romanii care vor o masina noua in schimbul casarii celei vechi pot depune cereri in cadrul celei de-a doua etape a programului de innoire a parcului auto, ce are disponibile 12.584 de autoturisme, a declarat, citat de NewsIn, presedintele Administratiei Fondului de Mediu (AFM), Mihai Toti.

Guvernul a alocat pentru programul Rabla din acest an o subventie totala de 120 milioane lei pentru achizitionarea unui total de 40.000 de autovehicule noi, in schimbul casarii masinilor mai vechi de 12 ani.

În mai putin trei luni de derulare a programului, au fost deja distribuite circa 25.000 de vehicule.

"Programul este un succes cert. Daca anul trecut am dat 16.444 de masini in sapte luni, anul acesta in doar doua luni jumatate am atribuit 24.600. Noi ne asteptam sa avem cereri pentru maximum 20.500", a mai spus Toti.
Din cele 106 de contracte depuse initial, pentru continuarea programului de innoire a parcului auto din Romania au fost alese 37 de firme, care au reusit sa foloseasca 80% din suma contractata in prima etapa.

Cele mai multe cereri, peste 1.500, le-au primit, in ordine Dacia - pentru autoturisme Dacia Logan -, Autoitalia Impex - pentru Fiat -, Renault - pentru masini Renault si Nissan - si SC Porsche Romania SA - pentru Skoda, Audi, Seat si Volskwagen.

Dupa prima faza a programului, AFM mai are de atribuit inca 38,5 milioane lei. Proprietarii de autoturisme mai vechi de 12 ani le pot casa, iar la cumpararea unui autovehicul nou beneficiaza de o subventie din partea statului de 3.000 de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri