Seat a prezentat guvernului spaniol proiectul de realizare a unui Leon hibrid, primele unitati urmand sa fie comercializate incepand cu anul 2014.

Seat León Twin Drive Ecomotive are un propulsor electric pentru trasee urbane si un motor pe carburant.

“In timp ce in ultima jumatate de secol am contribuit decisiv la asigurarea mobilitatii unei intregi generatii, in prezent, 50 de ani mai tarziu, ne concentram atentia asupra dobandirii rolului de leader in procesul de dezvoltare si industrializare pentru realizarea unui tip de automobil care sa imbine un propulsor electric cu un motor cu ardere”, a declarat Francisco García Sanz, membru al colegiului director al Volkswagen si presedinte al consiliului de administratie Seat.

Planul, care se va derula pana in anul 2014, are ca obiect studierea si promovarea tehnologiei de propulsie hibrid „plug-in”, cu renuntarea treptata la utilizarea motoarelor cu combustie interna, precum si cu lansarea pe piata a modelelor Seat cu un consum foarte redus de carburant si emisii ecologice de CO2.

Primul prototip de autovehicul cu propulsor electric realizat de producatorul spaniol de automobile are la baza un model León care inlocuieste motorul traditional cu combustie cu unul electric. Au fost modificate si alte elemente, cum ar fi cutia de viteze, servofrana, sistemele de incalzire si racire, precum si o mare parte a componentelor electronice. Motorul este alimentat de un set de baterii cu litiu-ion, amplasate in sectiunea posterioara a autovehiculului, asigurand o putere permanenta de 35 kW si o viteza de 100 km/h.

Prototipul va permite inginerilor de la Centrul Tehnic SEAT sa studieze caracteristicile specifice sistemelor electrice. Autonomia de deplasare este de 50 km.

Proiectul „Twin Drive Ecomotive” reprezinta prima etapa a procesului de productie a unui automobil propulsat in proportie de 100% cu ajutorul energiei electrice. „Twin Drive Ecomotive” vizeaza proiectarea unui model hibrid care imbina tehnologiile gamei de modele Seat Ecomotive cu avantajele oferite de sistemele electrice de propulsie.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Seat Tarraco poate fi comandat si in Romania