Producatorul auto Ford Motor Co a anuntat initiative detaliate de restructurare a datoriilor, inclusiv transformarea acestora in capital si doua oferte de furnizare de lichiditati, care ar putea reduce datoriile cu pana la 10,4 miliarde dolari, arata Reuters.
De asemenea, constructorul auto a anuntat ca va pune la dispozitie pana la 2,2 miliarde dolari pentru restructurare datoriilor, care la sfarsitul lui 2008 se ridicau la 25,8 miliarde dolari.

Compania are posibilitate de a-si restructura pana la 10,4 miliarde dolari din datoriile guvernamentale, avand in vedere lichiditatile puse la dispozitie si preturile, potrivit NewsIn.

Ford, singurul constructor auto care nu a cerut ajutor guvernamental, a ajuns anterior la o intelegere cu sindicatul muncitorilor din industria auto, pentru schimbari contractuale in vederea reducerii costurilor de lucru.

La inceputul saptamanii, Ford a afisat o scadere cu 48% a vanzarilor din februarie si a revizuit in scadere drastica tintele de productie pentru trimestrul al doilea comparativ cu nivelul de acum un an, in contextul scaderii ample a cererii de masini.

Sectorul auto se confrunta cu probleme grave pe plan mondial, ca urmare a scaderii drastice a cererii de masini, in contextul crizei economice globale, iar mai multe tari au luat masuri de sustinere a acestuia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ford va concedia 20% din forta de munca din Europa