De asemenea, constructorul auto a anuntat ca va pune la dispozitie pana la 2,2 miliarde dolari pentru restructurare datoriilor, care la sfarsitul lui 2008 se ridicau la 25,8 miliarde dolari.

Compania are posibilitate de a-si restructura pana la 10,4 miliarde dolari din datoriile guvernamentale, avand in vedere lichiditatile puse la dispozitie si preturile, potrivit NewsIn.

Ford, singurul constructor auto care nu a cerut ajutor guvernamental, a ajuns anterior la o intelegere cu sindicatul muncitorilor din industria auto, pentru schimbari contractuale in vederea reducerii costurilor de lucru.

La inceputul saptamanii, Ford a afisat o scadere cu 48% a vanzarilor din februarie si a revizuit in scadere drastica tintele de productie pentru trimestrul al doilea comparativ cu nivelul de acum un an, in contextul scaderii ample a cererii de masini.

Sectorul auto se confrunta cu probleme grave pe plan mondial, ca urmare a scaderii drastice a cererii de masini, in contextul crizei economice globale, iar mai multe tari au luat masuri de sustinere a acestuia.