Chrysler 300C este o masina americana construita pentru Europa la Graz in Austria, bazata pe platforma vechii generatii Mercedes Clasa E.
Am testat timp de 5 zile sedan-ul Chrysler 300C cu motorizarea CRD (Common Rail Diesel) de 3,0 litri 218 CP oferit de BDT Motors, centru autorizat de vanzari si service Chrysler, Jeep si Dodge, parte a BDT Group. Traseul ales a fost Bucuresti - Portul Tomis Constanta, in total circa 500 kilometri.

Modelul testat cu propulsor diesel de 3.000 cc de provenienta Mercedes dezvolta 218 CP la 3.800 rotatii pe minut. Puterea, suficienta pentru sedan-ul de circa doua tone, este transmisa rotilor din spate prin intermediul unei cutii de viteze automata cu 5 rapoarte de tip secvential.

Consumul de carburant pe cei 500 km a fost de 7,8 litri la 100 km, la o viteza de 130 km/h pe autostrada si 60 km/h in localitati.

Galerie foto (23) : Chrysler 300C - avionul personal varianta de autostrada

Modelul 300C sta foarte bine pe sosea, avand o masa proprie de 1.945 kg. Masina impresioneaza prin dimensiuni si confort, iar forma geamurilor iti da sentimentul ca te afli intr-o masina blindata. Chrysler 300C are 5,01 metri lungime, 1,88 m latime si 1,47 m inaltime.

Prima senzatie pe Autostrada Soarelui a fost asemanatoare cu primul zbor cu avionul, in urma cu 5 ani, catre Bruxelles. Fiind pe o portiune unde autostrada are o culoare alba si asfaltul se imbina prost, zgomotul produs de anvelope la trecerea peste denivelari si motorul de 220 CP turat iti dadeau impresia ca mai ai putin si decolezi. Modelul testat a fost echipat cu anvelope Pirelli P7 de 225/60 R18.

Interiorul este foarte bine izolat, poti vorbi in soapta, motorul il auzi doar daca il turezi si opresti de tot muzica. 300C este echipat cu sistemul audio premium Boston cu 6 difuzoare in standard, sau optional cu 7 difuzore cu subwofer si amplificator de 368 wati. Sunetul din masina satisface orice pasionat de cluburi, Boston se aude la fel ca Bose sau putin peste. Sistemul audio cu DVD are spatiu de stocare MP3, conexiune USB si Ipod.

Sedan-ul dispune in echiparea standard de faruri Xenon high-intensity discharge (HID) cu aprindere automata si sistem de spalare, ABS, ESP cu control antiderapaj al tractiunii, BAS – asistenta la franarea de urgenta, airbag-uri frontale, laterale si de tip cortina.

Optional, pedalele modelului 300C pot fi ajustate cu pana la 10 cm, iar pozitia preferata la volan poate fi memorata. In momentul in care introduci cheia in contact scaunul si volanul se aseaza automat in ultima pozitie memorata, din cele doua disponibile. Coloana volan este reglabila electric pe inaltime si adancime.

Chrysler 300C are in standard climatizare automata cu 2 zone, computer de bord, cruise control, comenzi volan, sistem de asistenta la parcarea cu spatele, tapiterie piele, stergatoare parbriz cu senzor de ploaie, oglinda retrovizoare interioara heliomata, oglinzi retrovizoare exterioare multifunctionale.

Dotarile standard si cele optionale cu preturi sunt disponibile aici

Pretul de pornire pentru Chrysler 300C diesel 218 CP este de 37.680 euro cu TVA.

Date tehnice
Chrysler 300C 3.0L CRD 218CP

Capacitate cilindrica (cmc): 2.987
Cutie de viteze: Automata 5+1 cu Auto Stick
Putere maxima (CP/RPM): 218/3.800
Cuplu maxim (NM/RPM): 510/1.600-2.800
Viteza maxima (km/h): 230
Acceleratie 0-100 km/h (s): 8,3
Carburant: diesel
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 10,8/6,6/8,1
Emisii CO2 g/km: 288
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri