Grupul italian Fiat a anuntat cava concedia 200 de angajati ai fabricii din Torino, pentru prima data de cand sectorul auto mondial a fost cuprins de criza.

Un purtator de cuvant al companiei a anuntat ca reducerile de personal vor fi implementate prin pensionari inainte de vreme si plecari voluntare.

Dintre acestia, 160 sunt angajati ai subsidiarei Iveco si 40 ai Powertrain, care produce motoare, a spus un purtator de cuvant, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Cererea de vehicule industriale a scazut in toata Europa", a justificat acesta noile masuri luate de Fiat. Astfel, este pentru prima data cand Fiat concediaza angajati din Italia, de la inceputul crizei economice.

Stirea vine in contextul in care presedintele Statelor Unite, Barack Obama, spera ca producatorul auto american Chrysler LLC va putea forma o alianta cu Fiat, in conditiile in care se pregateste de faliment.

Chrysler a primit un imprumut de 4 miliarde dolari din partea guvernului la inceputul lui ianuarie si i-au fost promisi alti 500 milioane dolari. Ar putea primi 6 miliarde dolari drept imprumuturi suplimentare prin incheierea unei aliante cu producatorul italian Fiat, inainte de 30 aprilie.

Criza financiara globala a decimat marii constructori americani, iar Obama a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Peste un sfert de miliard euro, prejudiciul din cartelul camioanelor