Modelele performante sunt disponibile pentru comenzi in Romania incepand din august.

Ambele modele sunt propulsate de noul motor V8 ce furnizeaza 408 kW/555 cp la o turatie de 6.000 rpm si o capacitate cilindrica de 4.395 cmc. Noul motor M TwinPower Turbo este primul propulsor din lume cu o galerie de evacuare comuna pentru cele doua randuri de cilindri si care dispune de tehnologia Twin Scroll Twin Turbo.

BMW X5 M si BMW X6 M vin cu sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive si Dynamic Performance Control (Controlul Dinamic al Performantelor), disponibil standard la ambele modele.

Modelele accelereaza pana la 100 km/h, cu start de pe loc, in 4,7 secunde si se remarcaca prin cuplul maxim de 680 Nm disponibil pe o plaja de turatii cuprinsa intre 1.500 si 5.650 rpm.

Pentru prima data pe un model BMW M este disponibila transmisia automata cu sase trepte.

Ambele modele dispun in dotare standard de suspensie pneumatica ce ofera reglaj automat de nivel pentru puntea spate, precum si Adaptive Drive cu amortizoare controlate electronic (EDC) si stabilitate activa antiruliu. Versiunea speciala de Adaptive Drive coboara garda la sol cu 10 milimetri fata de versiunile "obisnuite" BMW X5 si BMW X6 si incorporeaza arcuri de sustinere mai rigide si control al amortizoarelor cu conexiune ranforsata la caroserie.

Directa speciala Servotronic, dezvoltata pentru BMW X5 M si BMW X6 M, ofera o asistenta individuala a directiei adaptata la viteza de deplasare a masinii. Aceasta permite manevre confortabile la parcare.

Gama de echipamente standard include reglaj electric al scaunelor - completat de functia de memorare - si incalzire a scaunelor fata, aer conditionat automat cu doua zone, piele Merino, sistem audio HiFi cu 12 difuzoare si amplificator de 230 watt, echipare M de baza, sprijin M pentru picior, echipare interioara in Aluminiu Shadow pentru ambele modele, precum si panou de instrumente BMW Individual finisat in piele.

Caracteristicile optionle de confort disponibile atat la BMW X5 M, cat si la BMW X6 M includ sistem de navigatie Professional, aer conditionat automat cu patru zone, ventilatie activa a scaunelor, tapiterie din piele Merino, plafon panoramic din sticla la BMW X5 M si plafon din sticla, operat electric, la BMW X6 M, precum si sistem audio BMW Individual High End.