General Motors Corp a anuntat marti ca fostul presedinte si director executiv al celei mai importante companii de telefonie din SUAAT&T Inc, Edward Whitacre, va prelua functia de presedinte al grupului auto restructurat, incepand din aceasta vara, relateaza Reuters.

Cel mai mare constructor auto american, ce si-a declarat falimentul pe 1 iunie, intentioneaza sa vanda unele divizii, pentru a permite unei companii cu dimensiuni mai reduse sa iasa de sub protectia legii falimentului in 60-90 zile, scrie NewsIn.

GM a anuntat ca noul presedinte va prelua functia in urmatoarele luni, cand se incheia procesul de restructurare. Actualul presedinte interimar, Kent Kresa, va ramane in functie pana in acel moment.

Kresa, fost director executiv al Northrop Grumman Corp, a devenit presedintele GM in martie, cand administratia Obama l-a demis pe Rick Wagoner, ce detinea si functia de director executiv.

Whitacre si Kresa, alaturi de actualii membrii ai consiliului, PhilipLaskawy, Kathryn Marinello, Erroll Davis Jr, E. Neville Isdell , si de directorul executiv Fritz Henderson, vor fi nucleul conducerii noii companii restructurate.

GM a anuntat ca, cel mai probabil, ceilalti sase membri ai consiliului actual se vor retrage.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
General Motors incepe restructurarea: 15.000 de angajati in pericol