Constructorul auto si va extinde capacitatile de dezvoltare interna a autovehiculelor electrice, devenind primul mare producator de autovehicule din SUA care proiecteaza si construieste motoare electrice, investitia totala fiind de 246 milioane de dolari.

„Inovatia constituita de motorul electric a sustinut prima etapa de crestere a industriei auto cu un secol in urma, prin intermediul demarorului electric, care a eliminat necesitatea utilizarii unei manivele si a revolutionat deplasarea cu autovehiculul pentru client. Credem ca procesul de electrificare a autovehiculelor contemporane va fi la fel de revolutionar”, a spus Tom Stephens, vicepresedintele GM, Global Product Operations.

Autovehiculele electrice sunt propulsate exclusiv de motoare electrice, in timp ce autovehiculele hibride utilizeaza si un motor cu ardere interna pentru propulsie.

Sistemul hibrid „two-mode” cu tractiune pe puntea spate va utiliza doua motoare cu design unic si un motor cu ardere interna pentru a reduce si mai mult consumul de carburant in comparatie cu cel al actualei tehnologii hibride „two-mode” incluse in dotarea camionetelor si SUV-urile dezvoltate de GM.

In luna august a anului trecut, GM a fost desemnata de catre Departamentul pentru energie al SUA sa primeasca o subventie de 105 milioane de dolari pentru constructia in SUA a unor unitati de productie pentru motoare electrice si componentele aferente de propulsie electrica.

Compania General Motors, unul dintre cei mai mari producatori de autovehicule pe plan mondial, a fost infiintata in 1908.