Romanii au predat deja la casat 45.000 de masini vechi in primele patru saptamani de la inceperea programului Rabla pe 2010, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"E un succes enorm.Cele 60.000 de vouchere aprobate initial s-au epuizat. Dupa numai patru saptamani, avem deja 45.000 de masini vechi deja casate, iar la REMAT-uri mai sunt circa 13.000 de vouchere", a afirmat Borbely, potrivit NewsIn.

Miercuri, guvernul a aprobat suplimentarea programului Rabla cu 190 de milioane de lei, suma ce acopera 50.000 de noi vouchere.

"Deja s-au predate catre producatori 11.500 de tichete si au fost cumparate aproximativ 4.000 de masini noi, din care 63% sunt fabricate in Romania", a precizat ministrul, adaugand ca sunt si producatori care ofera vouchere celor care vin sa cumpere masini de la ei.

Cele 50.000 de noi vouchere aprobate de guvern vor fi disponibile de la finalul saptamanii viitoare.

Pe 19 martie incepe si programul Rabla pentru tractoare, in cadrul caruia au fost aprobati 17 distribuitori, iar prima de casare este de 17.000 lei.

"Deja am aflat ca sunt distribuitori care au venit cu oferte de tractoare mai ieftine. Sunt convins ca si acest program va fi un succes", a mai spus Borbely.

In ceea ce priveste programul Casa Verde, persoanele care vor sa-si instaleze centrale pe energii regenerabile ar putea avea acces la program probabil in luna mai, potrivit ministrului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si