Harley-Davidson Bucuresti, unicul dealer al marcii Harley-Davidson in Romania, estimeaza pentru anul acesta livrarea a 65 de unitati, in valoare totala de circa un milion de euro.
In primul trimestru, vanzarile au fost la acelasi nivel cu 2009. Cea mai scumpa motocicleta vanduta de companie a fost de 28.600 euro cu TVA, modelul Dyna Fat Bob.

„Vanzarile in primul trimestru sunt aproximativ la fel ca anul trecut. Vom pune in aplicare anul acesta si proiectul buy-back. In 2010, vrem sa vindem cu 50% mai mult comparativ cu anul trecut, circa 65 de unitati, cu o valoare estimata la circa un milion de euro”, a declarat pentru Wall-Street Marcel Chiva, directorul de vanzari Harley-Davidson Bucuresti.

De la inceperea activitatii in Romania, la sfarsitul lui 2007, compania a vandut peste 120 de modele. In 2009, Harley-Davidson a vandut 40 de unitati in Romania, iar in 2008 circa 70 de motociclete.

Harley-Davidson organizeaza la Bucuresti timp de doua zile un drive-test cu 23 de motociclete din gama 2010, in valoare de 350.000 euro, la care s-au inscris peste 260 de participanti. Evenimentul Freedom Weekend are loc intre 9 si 11 aprilie la showroom-ul Harley-Davidson Bucuresti din zona comerciala Baneasa.

„Pentru cele doua zile de drive-test avem 276 de cereri, dintre care 260 au si confirmat. Peste 140 de solicitari sunt pentru sambata. Traseul este de 20-25 de minute. Punem la dispozitie 23 de motociclete, cam doua-trei din fiecare familie, cea mai scumpa este Electra Glide Ultra Classic Limited cu motor de 1.700 cc si costa aproape 30.000 euro cu TVA. Valoarea celor 23 de motociclete este in jur de 350.000 euro”, a precizat Chiva.

Oficialul Harley-Davidson Bucuresti considera ca piata moto este in scadere cu 25-30% comparativ cu anul trecut.

Harley-Davidson Bucuresti a inaugurat anul trecut in zona comerciala Baneasa un showroom in urma unei investitii de 700.000 euro.

Referitor la noul showroom, Chiva a spus ca traficul este mult mai mare in noua locatie din Baneasa, vanzarea de accesorii Harley a cresut cu 20%.

In cadrul gamei Harley-Davidson 2010 se evidentiaza patru noi modele ce reflecta investitiile semnificative realizate de compania americana in dezvoltarea produselor sale. Toate cele patru modele – XR1200X™ apartinand liniei Sportster, Electra Glide Ultra Limited din segmentul Touring, Dyna Wide Glide al liniei de modele Dyna si Fat Boy Special din segmentul Softail – sunt disponibile si in showroom-ul Harley-Davidson Bucuresti.

O noutate absoluta in cadrul gamei 2010 este modelul Sportster XR1200X. Inspirate de una dintre cele mai de succes motociclete de curse – celebra XR750, modelele XR1200 au aparut din dorinta proiectarii unui Harley-Davidson perfect adaptat traficului urban si la fel de performant pe drumurile de viteza.

In cadrul platformei Harley-Davidson Touring, noua vedeta este modelul Electra Glide Ultra Limited, care livreaza performanta imbunatatita a motorului Twin Cam 103 si include, ca dotari standard, echipamente care au fost anterior disponibile doar ca accesorii in cazul modelelor Touring de linie.

Motocicleta Dyna Wide Glide este ultimul model al platformei Harley-Davidson Dyna. Cu un design clasic inspirat de chopper-ul american, Dyna Wide Glide se remarca prin ghidonul din otel de tip Drag Style, aripa spate taiata si sistemul de evacuare cromat ‘2-1-2 Tommy Gun’.
Vopsit in negru-denim cu accente de crom satinat, Harley-Davidson Fat Boy Special din aceeasi gama 2010 are o tinuta mai joasa si o cromatica mai intunecata comparativ cu Fat Boy – modelul iconic al stilului ‘fat-custom’ – , Fat Boy Special mentine prezenta eleganta si impunatoare caracteristica acestui segment.

Harley-Davidson Motor Company a fost infiintata in 1903 si produce motociclete premium de capacitate mare, alaturi de o linie completa de piese, accesorii si MotorClothes.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri