Porsche Romania, importatorul marcii germane pe plan local, se asteapta anul acesta la vanzari in crestere cu circa 20%, pana la 85 de unitati.
“In anul 2009, au fost vandute in Romania 71 de masini Porsche iar pentru anul 2010 asteptarile companiei se situeaza la nivelul de 85 de unitati. Estimam ca noul Porsche Cayenne va inregistra pana la sfarsitul anului 2010 vanzari de circa 60 de unitati”, a declarat Adrian Pascu, brand manager Porsche Romania.

Porsche Romania a lansat in mai noul model Porsche Cayenne in cinci variante: Cayenne, Cayenne Diesel, Cayenne S, Cayenne S Hybrid si Cayenne Turbo. Noul model Hybrid marcheaza o premiera mondiala pentru companie, fiind prima versiune hibrid produsa de marca Porsche.

Preturile pentru noua generatie Cayenne pleaca de la 59.900 euro cu TVA pentru motorizarea de 3,6 litri 300 CP si pot ajunge la 121.900 euro cu TVA pentru modelul de top Cayenne Turbo de 4,8 litri 500 CP.

Modelul Cayenne diesel de 240 CP costa de la 64.200 euro cu TVA. Cayenne S Hybrid 380 CP are un pret de 83.800 euro cu TVA.

Cererea pentru SUV-uri este in crestere in Romania. „Avand in vedere inclinatia clientului din Romania catre modelele generic denumite SUV, dar si starea precara a infrastructurii rutiere de la noi, ponderea modelelor Cayenne in volumul total al vazarilor de Porsche din Romania variaza intre 65-70%, fata de 58%, nivelul inregistrat anul trecut la nivel mondial,” a precizat Pascu.

In ceea ce priveste cele cinci versiuni ale noului model Porsche, reprezentantii companiei estimeaza ca cei mai multi clienti se vor indrepta spre Cayenne Diesel, care ar avea o pondere de circa 60% din totalul vanzarilor de masini Cayenne.

Cayenne S Hybrid, principala noutate a celei mai recente generatii de SUV-uri Porsche, beneficiaza de un sistem de propulsie „full hybrid”, avand un consum mediu de 8,2 litri/100 km si emisii de 193 grame de CO2/km.

„Desi piata modelelor hibrid este extrem de limitata in Romania si nici nu ne asteptam la o dezvoltare a ei in viitorul apropiat, pentru modelul Caynne S Hybrid avem deja cateva comenzi ferme si suntem in discutii inaintate si cu alti potentiali clienti,” a adaugat Pascu.

Noua generatie a masinilor sport de teren Cayenne se remarca, potrivit companiei, printr-o greutate mai mica, un consum mai scazut cu 23% si emisii reduse cu pana la 26%, punand accentul in primul rand pe eficienta, dar pastrand sportivitatea si agilitatea tipice marcii Porsche.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri