Kia Romauto, importatorul masinilor coreene Kia pe plan local, va lansa pe piata romaneasca in iunie autoturismul Venga si mai tarziu Picanto, modele care vor avea un pret mai mic decat cele prezente in gama, ca urmare a cererii manifestata de cumparatorul roman pentru masini cu pret redus.
“Vom aduce noul model Venga, la sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie. Este un model de segment B. Competitorii sai sunt Opel Meriva, Citroen C3 Picasso. Venga ar trebui sa fie cel mai ieftin model al nostru, mai ieftin decat cee”d. Vom mai aduce anul acesta si modelul Picanto la un pret de circa 6.000 euro prin Rabla”, a precizat Bogdan Pasa, reprezentant de comunicare Kia Romauto.

Venga este un MPV de clasa mica, segment B, care are 4,06 metri lungime, 1,60 metri inaltime si un ampatament de 2,61 metri. Desenat si realizat in Europa, Kia Venga va fi comercializat cu 7 variante de motorizare. Pe piata germana, Kia Venga este disponibil cu doua motorizari, 1,4 litri diesel 90 CP si 1,6 litri diesel 128 CP.

Kia Picanto are o singura motorizare de 1,1 litri benzina 65 CP. Pretul prin Rabla in Romania ar putea fi 6.000 euro.

Reprezentantul Kia considera ca oamenii cumpara masini noi dintr-o clasa mai mica decat ar avea nevoie, iar prin progamul Rabla cumparatorii vor o masina la 5.000 de euro.

“Din cauza crizei, clientii au fost nevoiti sa isi ia o masina cu o clasa mai mica decat si-ar fi dorit. Programul Rabla a creat un nou tipar de client, cel care doreste masina de 5.000 de euro. Masina de 5.000 euro exista insa noi nu o avem pentru ca incepem cu clasa compacta in Romania. Vom aduce anul acesta doua modele mai mici. Cine nu are masini din segmentele A si B nu este ajutat de Rabla”, a spus Pasa.

Circa 40% din vanzarile Kia in primul trimestru au fost prin programul de innoire a parcului auto.

Importatorul Kia Romauto practica in prezent preturi mai mici cu 10% decat inainte de criza, cel mai cautat model fiind compacta cee”d.

Kia a lansat anul acesta modelul Soul, pentru care se asteapta la vanzari de circa 100 de unitati.

“Kia Soul a fost bine primit in Romania, cred ca vom vinde 100 de unitati, dupa cum sunt comenzile cred ca majoritatea vor fi cu nivelul 2 si 3 de echipare. Primul nivel de echipare 13.700 euro cu TVA nu s-a prea comandat”, a spus Pasa.

Anul trecut, Kia a adus noul SUV Sorento in Romania, la un pret de circa 35.700 euro cu TVA.

Deschiderea unui complex auto Kia in Romania necesita o investitie de cel putin un milion de euro. Anul trecut doi dealerii si-au deschis showroom in tara. “Avem doi dealeri infintati in 2009, Sinus Grup la Piatra Neamt si EVO 10 Motors la Deva. Un dealer Kia este obligat sa aiba intr-un termen limita un centru 3S, showroom, service, care costa circa 1-2 milioane de euro”, a spus Pasa.

Kia Romauto are in Romania 24 de showroomuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri