EIT-Forum Auto, importatorul Volvo in Romania, a adus noul S60 cu patru motorizari la un pret de pornire de 31.600 euro cu TVA.

S60 este disponibil cu doua motorizari pe benzina si doua diesel, T6 AWD, 3 litri cu sase cilindri în linie, turbo cu 304 CP, noul 2.0 GTDi, turbo, în patru cilindri, 203 CP si motorizarile diesel D5 de 2.4 litri, în cinci cilindri cu 205 CP si D3 , doi litri si 163 CP.

Motorizarea diesel D5 poate fi comandata atat cu tractiune fata cat si cu tractiune integrala.

In standard, noul sistem multimedia Volvo DMI - Driver Multimedia Interface, vine cu un ecran central color de 5 inch. Odata cu achiziþionarea unui sistem audio superior, display-ul creste la un diametru de 7 inch, dimensiune care permite si achiziþionarea sistemului de navigaþie.

Noul S60 este dotat cu sistemul City Safety in echipare standard. Sistemul "City Safety" de evitare a coliziunilor de la viteze mici este similar celui oferit pe XC60.

S60 poate detecta un obstacol (nu persoane) aflat în miscare sau nu, si poate frâna automat masina cât de mult posibil de la maxim 30 km/h pentru a minimaliza sau chiar evita un accident.

Noul sistem Pedestrian Detection utilizeaza un senzor radar care impreuna cu o camera montata in partea superioara a parbrizului detecteaza si memoreaza pietonii aflati in vecinatatea masinii.

In situatia in care coliziunea este considerate iminenta sistemul franeaza automat masina limitand si, functie de viteza autoturismului, chiar evitand accidentul.

Pedestrian Detection este ofertat optional impreuna cu sistemul de avertizare a coliziunilor Collision Warning si pilotul automat adaptiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri