Countryman, primul crossover din istoria constructorului britanic, cel de-al patrulea model din gama Mini, are un pret de pornire 21.000 euro cu TVA in Romania.

Modelul de varf Countryman se apropie de 30.000 euro cu TVA.

Countryman vine cu motorizarile deja existente pe care le va adapta la un sistem de tractiune integrala, denumit ALL4.

Noul model va fi disponibil in cinci variante de motorizari, trei pe benzina si doua diesel. Cele mai puternice propulsoare (Cooper D, patru cilindri in linie si 112 CP, si Cooper S, patru cilindri in linie si 184 CP) pot fi echipate si cu sistemul de tractiune integrala ALL4. Un diferential central multidisc variaza distributia puterii intre puntea fata si cea spate. In conditii de condus normal pana la 50 de procente din puterea de transmisie este directionata catre puntea spate, iar in situatii extreme aceasta poate ajunge pana la 100%.

Cel mai ieftin model se numeste One si are un motor de 1,6 litri benzina 98 CP. Toate motorizarile vor beneficia de sistemul start-stop.

Versiunea diesel cea mai accesibila pleaca de la 22.600 euro cu TVA si dispune de 90 CP. O alta motorizare diesel este cea de 112 CP disponibila la un pret de 25.400 euro pentru tractiune simpla si 27.100 euro pentru tractiune integrala.

In versiunea Cooper S, Countryman costa 28.200 euro cu TVA avand un motor de 1,6 litri 184 CP. Pentru modelul 4x4 pretul este de 29.800 euro cu TVA.

Noul model ofera si o serie de solutii care sa imbunatateasca ergonomia, precum sistemul MINI Central Rail care permite montarea unor serii de dispozitive de depozitare si pentru alte destinatii pe un sistem amplasat central, transversal, in habitaclu. La capitolul functionalitate, noul Countryman se remarca si prin spatiu generos pentru patru pasageri si un volum de portbagaj de 350 litri care poate fi extins prin rabatarea scaunelor spate pana la 1170 litri.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Lexus publica primele teasere cu noul SUV subcompact UX