Constructorul suedez de camioane Scania a anuntat ca analizeaza impreuna cu grupul german MAN posibilitatea unei fuziuni, transmite AFP, potrivit Mediafax.
"Nu a fost luata inca nicio decizie, deoarece au ramas nerezolvate multe probleme comerciale si juridice", se arata intr-un comunicat al Scania.
MAN detine 13,4% din actiunile Scania. Totodata, constructorul auto german Volkswagen (VW) controleaza 45,7% din capitalul companiei suedeze si aproape 30% din MAN.

VW vrea sa reorganizeze productia de camioane prin majorarea participatiei la Scania la 75-80%, transferand apoi companiei actiunile detinute la MAN, potrivit publicatiei Der Spiegel. Scania ar urma sa faca o oferta pentru restul actiunilor MAN, apoi sa fuzioneze cu grupul german.

"De ceva timp, Scania si MAN studiaza diferite proiecte din domeniul industrial, in special legate de vehicule comerciale, care vor permite celor doua companii sa profite de sinergii in domeniile cercetare, si dezvoltare, productie si aprovizionare", mentioneaza Scania.

Eventuala fuziune a celor doi constructori de camioane ar duce la formarea unui grup cu 82.000 de angajati, care ar concura indeaproape cu Daimler si Volvo, liderii acestui sector.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri