Constructorul suedez de camioane Scania a anuntat ca analizeaza impreuna cu grupul german MAN posibilitatea unei fuziuni, transmite AFP, potrivit Mediafax.

"Nu a fost luata inca nicio decizie, deoarece au ramas nerezolvate multe probleme comerciale si juridice", se arata intr-un comunicat al Scania.
MAN detine 13,4% din actiunile Scania. Totodata, constructorul auto german Volkswagen (VW) controleaza 45,7% din capitalul companiei suedeze si aproape 30% din MAN.

VW vrea sa reorganizeze productia de camioane prin majorarea participatiei la Scania la 75-80%, transferand apoi companiei actiunile detinute la MAN, potrivit publicatiei Der Spiegel. Scania ar urma sa faca o oferta pentru restul actiunilor MAN, apoi sa fuzioneze cu grupul german.

"De ceva timp, Scania si MAN studiaza diferite proiecte din domeniul industrial, in special legate de vehicule comerciale, care vor permite celor doua companii sa profite de sinergii in domeniile cercetare, si dezvoltare, productie si aprovizionare", mentioneaza Scania.

Eventuala fuziune a celor doi constructori de camioane ar duce la formarea unui grup cu 82.000 de angajati, care ar concura indeaproape cu Daimler si Volvo, liderii acestui sector.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Setari Cookie-uri