Romanii cumpara din ce in ce mai multe masini noi prin leasing operational, o piata care anul trecut a avansat cu peste 20%, preferand marcile germane, insa sunt atrasi si de cele asiatice, in plus pentru masinile mari aleg motorizarile diesel, este de parere Dudy Perry, CEO al New Kopel Romania.
Dudy Perry este in Romania din 2005, de la infiintarea companiei New Kopel, parte a grupului israelian Shlomo. Pana sa vina in Romania, timp de 9 ani, Perry a fost CEO al New Kopel Israel.

Wall-Street: Cum vedeti businessul New Kopel Group anul acesta, aveti in plan investitii?

Dudy Perry: Numarul de autoturisme noi vandute va fi mai mare anul acesta decat in 2010. De asemenea, procentul masinilor noi comercializate prin sistem de leasing operational va continua sa creasca. New Kopel Group isi va consolida investitiile efectuate in 2010 pentru vanzarea de masini noi Opel, Suzuki si Chery, autoturisme second-hand, precum si activitatile de leasing operational si inchirieri auto. Totodata, vom urmari noi oportunitati de investitii.

Wall-Street: Cum au evoluat anul trecut vanzarile de masini rulate AAA New Kopel si ce asteptari aveti pentru 2011?

Dudy Perry: In 2010 am vandut 1.000 de masini care ne-au adus o cifra de afaceri de 360.000 euro. 2010 a fost primul an in care am simtit ca eforturile noastre de a educa consumatorul ca cel mai sigur mod de a cumpara un autoturism la mana a doua este prin intermediul dealerilor de masini rulate precum AAA NewKopel si nu de la surse necunoscute, indiferent daca masinile erau din Romania sau din strainatate, a dat rezultate.

Din ce in ce mai multi clienti sunt acum convinsi ca atunci cand cumperi o masina rulata este bine sa ai istoria ei si un certificat de garantie care va fi respectat atunci cand este nevoie.

Wall-Street: Cum a fost anul 2010 pentru piata de leasing operational?

Dudy Perry: In ciuda recesiunii profunde continue din industria auto, produsul de leasing operational a reprezentat anul trecut un procent mai mare din totalul pietei, beneficiind astfel de o crestere moderata in cifre absolute.

Wall-Street: Cat de mare a fost cresterea, cate masini noi au fost vandute in leasing operational, la ce valoare a ajuns aceasta piata?

Dudy Perry: Nu exista cifre oficiale despre piata de leasing operational, dar consider ca a existat un avans de 20-30% in 2010. Aceasta este, de asemenea, rata de crestere a New Kopel Group anul trecut.

Wall-Street: Intentionati sa mai deschideti alte puncte de vanzari masini rulate, luand in considerare ca noua taxa de prima inmatriculare va stopa importurile din UE?

Dudy Perry: Ne-am propus sa ne dezvoltam afacerea, in special datorita cresterii pe care o inregistram pe zona de leasing operational si rent a car.

Wall-Street: Cate masini aveti in parcul AAA New Kopel si la ce valoare le estimati?

Dudy Perry: In prezent avem aproximativ 100 de masini rulate, a caror valoare ajunge la circa 600.000 de euro.

Wall-Street: Ce provenienta au autoturismele din parcul AAA New Kopel?

Dudy Perry: Toate masinile au fost cumparate noi de New Kopel Group, acestea sunt marci germane, franceze, italiene, japoneze, coreene si romanesti.

Wall-Street: Care sunt cele mai bine vandute modele de masini? Ce motorizari prefera romanii?

Dudy Perry: Romanii prefera autoturisme germane, insa par sa accepte din ce in ce mai mult masinile asiatice. Pentru masinile mari, clientii se uita la motorizarile diesel.

Wall-Street: Ce metode de plata prefera romanii pentru autoturismele la mana a doua?

Dudy Perry: Vanzarile de masini rulate au fost impartite mai mult sau mai putin egal intre cash si credit.

AAA New Kopel, divizia de masini second hand a Sixt New Kopel, a fost infiintata in februarie 2009 in urma unui contract de tip joint venture cu AAA Auto Group, care a decis sa se retraga de pe piata romaneasca. Sixt New Kopel detine pachetul majoritar de 95% in timp ce AAA Auto Group, restul de 5%.

AAA New Kopel are showroom-uri in orasele Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.

New Kopel Group, prin intermediul diviziei China Car Import SRL, va importa anul acesta masinile chinezesti Chery.

Prin compania Union Motors Romania (UMR), Sixt este din 2010 dealer al masinilor Suzuki si Opel.

New Kopel Romania are ca obiect principal de activitate, activitati de inchiriere si leasing cu autoturisme si autovehicule rutiere usoare si este prezenta pe piata din Romania incepand cu anul 2005, oferind concomitent servicii de leasing operational si de inchiriere de autovehicule (rent-a-car), iar din anul 2007 ofera si servicii de vanzari de autovehicule second-hand.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri