Cum ar fi daca angajatii ar fi judecati doar in functie de munca facuta, nu in functie de cum o fac si de cat timp stau la birou?

Vrei sa afli cele mai noi provocari si tendintele anului in domeniul resurselor umane? Stii care sunt cei mai importanti factori care influenteaza acest sector? Vrei sa fii la curent cu noutatile din piata muncii? Inscrie-te la cea de-a treia editie a conferintei HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro miercuri, 28 mai.

In 2003, Cali Ressler si Jody Thompson implementau o noua metoda de lucru si de abordare a resurselor umane la Best Buy, compania care vindea produse electronice. Le-a venit ideea sa le dea angajatilor 100% autonomie si 100% responsabilitate, povesteste Seth Stevenson in „Slate”.

Ressler si Thompson si-au numit metoda Results-Only Work Environment, sau, pe scurt, ROWE (mai tarziu, au si scris o carte despre aceasta metoda, intitulata „Why Work Sucks and How to Fix It”). Implica anumite propuneri radicale. Angajatii puteau lucra de acasa oricand voiau, fara sa aiba nevoie sa-si gaseasca o scuza sau un motiv. Nu se invoiau in caz de boala si nu-si luau vacante – isi puteau lua liber cat de mult timp voiau si cand voiau. Cea mai provocatoare propunere era: toate sedintele erau optionale, chiar si daca seful te invita sa vii. Nu crezi ca e nevoie sa participi? Pur si simplu nu vii.

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro.

Citeste si:
Frauda: candidati indemnati sa dea bani pentru un job in Elvetia
Frauda cu joburi: angajatori...

Sursa foto: Dream job/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
CV-ul la control: ce NU trebuie sa incluzi intr-un CV