Angajatii care sunt "inchiriati" de clienti si primesc intre 10% si 50% peste salariul de baza, de 1.000 de euro

Angajatii din servicii de externalizare IT care au performanta la locul de munca au sansa sa lucreze direct in sediile clientilor, ceea ce le ridica salariul cu 10% pana la 50%, sustine Bogdan Rohan, proprietarul HyperCubic IT Outsourcing.

"La inceput, angajatii castigau 200-300 de euro, iar acum castiga 1.000 de euro, dupa patru ani de activitate. Pe masura ce luam clienti, le creste si angajatilor partea financiara. In plus, angajatii care sunt «inchiriati» de clienti primesc intre 10% si 50% peste salariul de baza", spune Rohan. In compania lui, in care lucreaza 34 de persoane, dintre care sapte angajati lucreaza full time in sediul clientilor.

HyperCubic IT Outsourcing are in jur de 100 de clienti. Potrivit lui Bogdan Rohan, externatlizarea clasica functioneaza pana in situatia in care clientul are cel mult 80 de calculatoare. La peste 100 de calculatoare este nevoie ca un specialist in outsourcing sa fie in compania respectiva.

Gasirea unui angajat potrivit poate dura o saptamana sau doua luni de zile pentru acelasi post.

Pana la sfarsitul anului, HyperCubic va mai angajata sase oameni si va ajunge 40 de angajati, iar anul viitor spera sa ajunga la 50. "Gasirea unui angajat potrivit poate dura o saptamana sau doua luni de zile pentru acelasi post. Cautam candidati cu cel putin 2-3 ani de experienta, care sa fie sociabili si productivi. In rest, IT-ul se invata. Trebuie sa aiba o baza sanatoasa, insa definirea o puteam face impreuna. Avem manageri care au 50 de ani si tot mai au de invatat, ii intreaba pe cei de 25 de ani, care sunt cu informatiile la zi si carora le merge mai repede mintea. Niciunul nu stie totul", explica proprietarul companiei.

Citeste si:
Tara din care pleci cu un record de amintiri
Vacanta in China, o tara a...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Aplica 300-400 de oameni pentru un singur post, din care vad doar 10%.

Bogdan Rohan spune ca cei mai buni angajati i-a gasit pe site-urile de recrutare si ca primul lucru la care se uita intr-un CV este obiectivul profesional. "Nu exista timp sa-i chem pe toti care aplica la un job. In medie, aplica 300-400 de oameni pentru un singur post, din care vad doar 10%. Multi nu stiu sa scrie ce vor sa faca si nu explica in CV ce au facut pana acum", sustine directorul HyperCubic.

Astfel, Rohan cauta candidati care sa fie sociabili pentru ca, spune el, angajatii din IT au mari probleme de comunicare la locul de munca. "Au birourile unul langa celalalt si nu comunica intre ei", spune nemultumit proprietarul companiei de servicii de externalizare. Insa, chiar si asa, el subliniaza ca romanii sunt oameni tehnici foarte buni, fapt pentru care Romania este apreciata.

Am angajat de la facultati private, dar nu a functionat pana la capat.

Citeste si:
Secretar de stat: Nu este un moment prielnic pentru deschiderea...
INTERVIU cu secretarul de...

El recunoaste ca prefera absolventi ai unei facultati de stat si spune ca, desi poate nu le da tinerilor un start bun in viata, ii pregateste ca oameni. "Poate iti da chiar si cei sapte ani de acasa daca nu-i ani. Am angajat de la facultati private, dar nu a functionat pana la capat. Daca din start pleci cu ideea de a plati, nu ai o realizare. Trebuie sa inveti sa muncesti pentru un examen", mai spune Bogdan Rohan de la HyperCubic.

Compania, care a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri de aproape 500.000 de euro, isi propune ca in 2015 sa atinga 1 milion de euro si sa atraga clienti din strainatate, din tari vorbitoare de limba engleza. Ca prim pas, Bogdan Rohan spune ca vrea sa se orienteze catre Marea Britanie, unde preturile sunt de 8-9 ori mai mari decat costurile pe aceleasi servicii in Romania.

Sursa foto: Specialist in calculatoare/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri