Din prima zi de viata, orice copil exploreaza continuu lumea. E curios, are imaginatie, testeaza limite, invata in fiecare clipa. Acumuleaza informatie ca un burete. Curiozitatea conduce omul pe drumul evolutiei, asa am ajuns unde suntem acum. Si atunci, daca suntem atat de curiosi, de ce nu ne place la scoala, locul din care, teoretic, avem atat de mult de invatat?

Am cautat raspunsuri, iar lista e lunga. Stim deja ca saracia, greutatile din familii disfunctionale, influenta negativa a colegilor, prietenilor sau chiar a rudelor, toate acestea pot cauza desprinderea partiala sau totala de sistemul de educatie, respingerea de idei, valori si principii ce pleaca de aici. Pe langa cauzele evidente ale distantarii de scoala, am mai descoperit insa trei nuante aparte.

1. Copiii nu invata lucruri de la persoane pe care nu le plac.
2. Copiii nu se tem ca gresesc; invata sa le fie teama la scoala, unde greseala este stigmatizata, sufocand creativitatea.
3. Scoala de astazi chiar nu este pentru toti copiii. Am analizat aceste nuante cu ajutorul resurselor Ted, unde psihologi, educatori, formatori de minti tinere incearca sa schimbe paradigmele educatiei, incremenita in circuite specifice unei ere apuse.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Citeste si:
Cum iti dai seama din timp daca cel mic va fi IT-ist si va avea un...
Parcursul profesional poate...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Premianta Pulitzer: Reporterii nu cred ca jurnalismul este o cariera
Setari Cookie-uri