Vorbeste despre dorinta de a lucra de acasa cu cateva luni inainte

Vorbeste despre dorinta de a lucra de acasa cu cateva luni inainte

Cel mai bine este sa ii oferi angajatorului tau sansa de a se gandi cat mai mult timp la propunerea ta de a lucra de acasa, iar tranzitia sa aiba loc cat mai lent. Asadar, daca te gandesti sa ceri permisiunea de a lucra de acasa, ideal este sa vorbesti cu seful direct cu cateva luni inainte.

De exemplu, ii poti spune ca vrei sa incepi sa lucrezi remote incepand din urmatorul an fiscal sau dupa ce iti reinnoieste contractul. O astfel de propunere ii va arata acestuia sa te-ai gandit serios la aceasta schimbare.

Astfel, va exista suficient timp pentru planificarea schimbarii si pentru a efectua schimbarile necesare atat la locul de munca cat si acasa.

Foto: Brian A Jackson, Shutterstock

Spune-i sefului ca vei testa o perioada munca de acasa

Spune-i sefului ca vei testa o perioada munca de acasa

In ciuda popularitatii din ce in ce mai mari a lucrului de acasa, unele persoane inca nu au o imagine pozitiva despre acest mod de a munci. O parte dintre manageri isi fac griji ca angajatii nu vor mai colabora la fel de bine daca nu vor fi cu totii in acelasi loc.

Pentru a le asigura o stare de confort acelora care nu sunt convinsi de eficienta muncii de acasa cel mai bine este sa le spui ca vei lucra doar una sau doua zile de acasa, pentru cateva luni, pentru a vedea cum te descurci. De asemenea, propune sa evaluati la finalul acestei perioade rezultatele si sa luati o decizie ulterior daca vei continua sa lucrezi remote.

Foto: fitzkes, Shutterstock

Explica-i de ce este o miscare buna din punct de vedere profesional

Explica-i de ce este o miscare buna din punct de vedere profesional

Pe langa motivele personale pe care le ai pentru a munci de acasa, cel mai bine este sa evidentiezi beneficiile pe care le va obtine compania in acest mod. De exemplu, vei reusi sa indeplinesti mai multe sarcini pentru ca nu vei mai fi distrat, poti petrece mai mult timp lucrand decat sa stai in mijloacele de transport in comun si vei putea intra in contact mai mult cu clientii, pentru ca vei fi disponibil intr-un program flexibil.

Asigura-te ca le arati tuturor ca faci aceasta miscare cu scopul de a avansa in cariera.

Foto: khakimullin Alexandr, Shutterstock

Ia in calcul ingrijorarile angajatorului

Ia in calcul ingrijorarile angajatorului

Daca ai posibilitatea, gandeste-te care pot fi ingrijorarile angajatorului tau si pregateste-te sa ii oferi raspunsurile potrivite, acele raspunsuri care pot face diferenta intre "nu" si "da".

Cateva discutii informale purtate anterior cu acesta poti fi, de asemenea, de ajutor.

"Atunci cand un lucru aduce beneficii tuturor are sanse mai mari sa fie accepta. Asculta ingrijorarile angajatorului si gandeste-te cum ai putea faca asa incat toata lumea sa fie multumita", a spus Catherine Rogan, consilier pentru drepturile familiilor care lucreaza.

FOto: lolostock, Shutterstock

Fii flexibil

Fii flexibil

Cand te gandesti cu atentie, iti dai seama ca nu este greu de inteles de ce multi dintre sefi au ezitari cand vine vorba sa le permita angajatilor sa lucreze din afara biroului. Poate fi ceva nou, pe care nu l-au mai incercat, sau poate au lasat anterior angajati sa lucreze remote, insa nu a mers.

Asadar, daca planuiesti sa il convingi sa te lase sa muncesti de acasa, trebuie sa te arati flexibil, receptiv si sa fi gandit in detaliu toata aceasta mutare. Daca ti se ofera aceasta oportunitate, trebuie sa devii si mai flexibil si mai incredere ca niciodata. Cu siguranta productivitatea ta va fi analizata in detaliu, asa ca asigura-te ca vei fi pregatit sa demonstrezi ca poti face asta.

Foto: TDway, Shutterstock

Sursa foto: bikeriderlondon, Shutterstock