1. "The lean startup" de Eric Ries

1. "The lean startup" de Eric Ries

"Cred ca The Lean Startup ar fi una dintre cele mai utile carti pentru inceputul de drum in antreprenoriat. Mi-as fi dorit foarte mult sa o fi citit la timpul potrivit, ne-ar fi scutit de multi bani si de cativa ani de incercari esuate. Te invata cum sa-ti validezi ideile si sa nu te arunci cu capul inainte crezand ca stii exact ce ai de facut" - Radu Hasan, co-fondator si CEO Smartbill.

2. "De la zero la unu" de Peter Thiel

2. "De la zero la unu" de Peter Thiel

Iulian Stanciu, CEO eMag, considera ca antreprenorii ar trebui sa-si selecteze cartile pe baza unor recomandari, pentru ca "sunt multe carti care nu spun foarte mult sau nu au profunzimea care sa ajute". Cu toate acestea, una din cartile pe care Stanciu o considera utila pentru antreprenori este "De la zero la unu" scrisa de antreprenorul si investitorul Peter Thiel.

3. "Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion and Purpose" de Tony Hsieh

3. "Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion and Purpose" de Tony Hsieh

"Cartea mea preferata de business este Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion, and Purpose scrisa de CEO-ul Zappos, Tony Hsieh. Este o carte fascinanta despre cultura Zappos si despre modul in care se construieste o organizatie focusata pe client. Pe mine m-a inspirat foarte mult" - Daniel Truica, fondator si CEO Vola.ro.

4. "Ce e dificil la lucrurile dificile" de Ben Horowitz

4. "Ce e dificil la lucrurile dificile" de Ben Horowitz

"Cartea porneste de la premisa ca succesul unei companii se bazeaza pe modul in care actionezi in momentele dificile, in primul rand, si mai putin cum actionezi in momentele bune ale companiei. Aici gasesti multe sfaturi despre cum sa administrezi investitorii, clientii, angajatii sau competitorii" - George Lemnaru - fondator si CEO Grenn Horse Games.

5. "Tanar si bogat. Cum sa faci avere de tanar, pentru totdeauna" de Robert T. Kiyosaki

5. "Tanar si bogat. Cum sa faci avere de tanar, pentru totdeauna" de Robert T. Kiyosaki

"Cartea lui Robert Kiyosaki mi-a schimbat modul de gandire, m-a facut sa visez si m-a impins sa fac primii pasi in antreprenoriat inca din facultate. Cel mai mare impact pe care l-a avut autorul acestei carti asupra mea a fost atunci cand mi-a schimbat vocabularul. Am eliminat expresiile lente, precum nu imi permit si le-am schimbat cu expresii iuti - fac rost cumva ca sa imi permit. Nu conteaza ca ai 3 lei in buzunar, pentru ca atunci cand ai 3 lei inseamna ca ai bani. Cartea te invata sa-ti folosesti creierul pentru beneficiile tale si asta este cel mai important lucru pe care il are un om, pentru ca totul porneste de la modul de gandire" - Dumitru Sirbu, co-fondator si CEO CRM REBS.

6. "Good to great" de Jim Collins

6. "Good to great" de Jim Collins

"Sunt de parere ca exista cate o carte recomandata pentru orice nivel de dezvoltare al unui startup si pentru orice domeniu. In momentul de fata, cartea mea preferata si pe care o recomand cu mare drag fondatorilor de startup-uri este Startup Evolution Curve a profesorului lituanian Donatas Jonikas. Este un manual de marketing bazat pe un studiu asupra a 1.500 de startup-uri la nivel international, acest mod in care a fost facuta cercetarea facand-o sa semene mult cu celebra carte Good to Great a lui Jim Collins. Exemplele usor de implementat si modul in care te poti folosi de ea in orice punct al evolutiei s-ar afla start-up tau, o fac extrem de utila oricarui antreprenor" - Nicolae Andronic, fondator si project manager Sergentro Software.

Startup-ul Echoz.ro, fondat de Nicolae Andronic, apare printre cele 50 de startup-uri prezentate in carte, fiind dat ca exemplu de startup ce a ajuns la rezultate bune folosind investitii minime.

7. "Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri" de Marius Ghenea

7. "Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri" de Marius Ghenea

"Cartea Antreprenoriat, Drumul de la Idei catre Oportunitati si Succes in Afaceri este in fapt un ghid de la A la Z pentru antreprenori, pornind de la idee si perioada de dinainte de infiintarea primei afaceri si merge pana la strategiile de exit si antreprenoriatul in serie, adica reluarea activitatii intr-o noua afacere de tip startup" - Marius Ghenea, director de investitii 3TS Capital Partners.

Sursa foto: Dean Drobot / Shutterstock.com