Tabloul locurilor de munca este in continua schimbare. De asemenea, modul in care oamenii se gandesc la cariera lor si la modul in care definesc succesul se schimba. Tehnologia care a patruns in toate industriile creeaza o multime de noi locuri de munca si abilitati asociate acestora.

Pentru anul 2018, specialistii in recrutare au alcatuit o lista cu cele mai promitatoare locuri de munca, dar si cateva abilitati dupa care se uita cei mai multi angajatori, potrivit linkedin.com.

Trenduri pe piata muncii in 2018

Nu trebuie sa ai abilitati tehnice ca sa ai succes in 2018. In ciuda exploziei de joburi tehnice, unii oameni trec cu vederea faptul ca si locurile de munca non-tehnice, care presupun mai mult management, leadership sau strategie sunt la fel de importante. Iar dovada sta in cifre: 2.000 de lideri de business au declarat la unison ca abilitatile "soft" foarte cautate sunt leadership, comunicare, colaborare si management. In plus, 57% dintre ei au spus ca abilitatile "soft" sunt chiar mai importante decat cele "hard".

Clientul este rege. Un efect secundar al boom-ului tehnologic, joburile concentrare pe succesul clientului, marketing si vanzari sunt din ce in ce mai raspandite. In fond, atragerea clientilor si pastrarea celor existenti deja sunt strategii cheie pentru succesul afacerii.

Tehnologia nu va diparea. An de an, locurile de munca tehnice au dominat in listele cu joburi, iar trendul se va pastra la fel. In viitor, aproape tote joburile vor necesita abilitati tehnice.

Citeste si:
Modestia, integritatea, competenta si viziunea, atributele liderilor
Mesajul Prof. Dr. Robert...

Cele mai promitatoare locuri de munca in 2018

In lista de mai jos vei gasi unele dintre cele mai bine platite joburi in 2018, care se cauta pe piata muncii si care ofera angajatorilor sanse unei promovari in cadrul companiei. De asemenea, sunt enumerate si abilitatile asociate cu fiecare job.

  • Engagement Lead (sanse foarte mari de promovare). Abilitati: management, leadership, project management, strategie, comunicare
  • Inginer software (sanse mari de promovare). Abilitati: dezvoltare de software, management, Java, SQL
  • Manager (sanse foarte mari de promovare). Abilitati: management, vanzari, abilitati de comunicare cu clientii, leadership
  • Arhitect (sanse de promovare). Abilitati: management, design, project manager
  • Director de vanzari (sanse de promovare). Abilitati: vanzari, management, dezvoltare in afaceri, account management, marketing
  • Cercetator (sanse destul de mari de promovare). Abilitati: Python, analiza de date, SQL, statistica

Abilitatile pe care le cauta angajatorii in 2018

Specialistii in resurse umane au alcatuit si o lista cu cele mai cautate abilitati in 2018, care te vor ajuta sa iti faci o idee despre ceea ce cauta companiile in procesul de recrutare. Daca aceste abilitati spun ceva depre punctele tale tari, nu ezita sa le treci in CV.

Cele mai cautate abilitati in 2018 sunt: analiza de date, design web, SEO/SEM marketing, securitatea informatiilor, prezentare de date.

Jobul tau are mai multe sanse sa fie vazut de oamenii potriviti pentru tine, daca il promovezi la noi. Posteaza aici.

Citeste si:
CBRE are un nou director de resurse umane
CBRE are un nou director de...

Sursa foto: Shutterstock.com / Lucky Business

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Ei impart salariile: cat castiga un om de HR