Atunci cand sunt in cautarea unui loc de munca, tinerii au doua obiective: scopul la care se afiliaza si liderii, a declarat Adrian Adam, presedintele AIESEC la Conferinta HR 2.0., organizata de wall-street.ro.

Adrian Adam, liderul AIESEC, considera ca, pentru a avea mai mult succes in recrutare si retentie, marii angajatori trebuie sa tina cont de doua lucruri: scopul companiei si liderii pe care se pot baza.

"Compania trebuie sa isi puna problema cu ce contribuie pentru a face societatea mai buna. Desigur, profitul este important, insa trebuie sa adaugam si factorul "cum contribui la societate?". De asemenea, companiile au nevoie de lideri, care sa aiba scopuri clare, cu valori bine inradacinate", a declarat Adrian Adam.

"Cautam lideri in societate, care sa ne duca la urmatorul nivel", a subliniat acesta.

Ce asteptari au tinerii de la un loc de munca?

Tinerii cauta un scop la care sa se afilieze si lideri buni, spune Adrian. "Atunci cand o sa gaseasca aceste lucruri, nu o sa-si mai puna intrebarea "ce caut eu la acest interviu/job?". Daca la interviul de angajare vede o persoana placuta, atunci nu isi mai pune problema sa mearga si la alte companii", a adaugat Adrian.

Puritatea unei organizatii si scopul pe care il are face ca rata de angajabilitate sa fie mai mare, a conchis liderul AIESEC.

Partenerii Conferintei HR 2.0. sunt Lugera, Flanco si Smart Experience.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri