Realitatea din piata muncii este ca cei mai multi antrerenori se feresc sa angajeze tinerii din generatiile X si Y, a declarat Gabriela Puskas, Managing Partner Performance Group, la Conferinta HR 2.0., organizata de wall-street.ro. Care sunt cerintele tinerilor si cum trebuie sa se adapteze angajatorii?

"Sunt multe prejudecati legate de tineri. Antreprenorii se feresc sa angajaeze tineri, pentru ca spun despre ei ca sunt lenevi, indolenti, nepasatori, nu asculta autoritatea, vin tarziu la serviciu. In parte au dreptate. dar nevoile lor sunt diferite de generatiile cu care sunt obisnuiti", a declarat Gabriela Puskas.

Tinerii vor un leadership puternic. "Pentru asa, piata este si nu este pregatita. Unii stiu sa isi atraga tinerii de partea lor, dar sunt si companii unde mai este de lucru, leadershipul sufera si trebuie ridicat la un alt nivel", a completat Gabriela Puskas.

"Leadershipul sfidator" nu mai functioneaza, functioneaza un "lider autentic", care stie sa isi arate puntele slabe, dar si punctele bune.

Tinerii au nevoie de feedeback acum, trebuie sa stie de ce fac ce fac si nu accepta faptul ca "trebuie facut". "Liderii trebuie sa aiba viziune si un scop puternice. Simt nevoia sa aiba un tel mai inalt la care sa contribuie. Abia atunci vor da ce e mai bun in ei", a mai precizat Gabriela Puskas.

Citeste si:
CBRE are un nou director de resurse umane
CBRE are un nou director de...

Tinerii din generatiile X si Y sunt viitorul in piata muncii, de aceea va fi important ca liderul sa fructifice diferentele pe care le are in organizatie. Trebuie sa transfere cunostintele de la o generatie la alta, ca sa isi indeplineasca scopul in organizatie.

"Tinerii nu sunt o problema in organziatie" ei doar vin cu provocari, iar aici intervine rolul liderului care trebuie sa inteleaga ca oamenii au personalitati diferite si ca trebuie sa alinieze procesele de lucru la mentalitati.

"Vor mai fi fluctutatii de personal, oamenii vor continua sa caute un loc mai bun, insa poate sa fie mai usor daca aliniem mentalitatile oamenilor in organizatie. Aici liderii trebuie sa aiba o deschidere de a cunoastre diferite personalitati si sa le fructifice", a conchis Gabriela Puskas.

Partenerii Conferintei HR 2.0. sunt Lugera, Flanco si Smart Experience.

Citeste si:
Trend in HR: Asistentii personali virtuali
Trend in HR: Asistentii...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
De ce este momentul celei mai inspirate generatii de antreprenori?