Stiati ca 65% din copiii care intra astazi in sistemul de invatamant vor face la locul de munca activitati care astazi nu exista, potrivit studiului Future of Jobs Report, publicat de World Economic Forum (WEF) in 2016? Stiati ca platim impozite si suplimentam cu meditatii si, mai grav, cadouri, pentru un sistem de invatamant care nu performeaza? Pana cand vom plati in van si iresponsabil pentru educatia copiilor nostri, noteaza Revista CARIERE?

E plin de absolventi de BAC si facultate care nu stiu nimic

Pentru toti cei care se mai amagesc cu mitul idilic al olimpicilor internationali antrenati de scoala romaneasca, acest studiu ne arata realitatea unui sistem de invatamant anacronic, in total dezacord cu cerintele educatiei moderne, care produce absolventi analfabeti functional, agramati, inadaptati, care ingroasa randurile generatiei NEET, care dupa varsta de 22 de ani raman in intretinerea parintilor pentru ca nu stiu si nu vor sa faca nimic. Dincolo de pojghita de olimpici care nu sunt meritul sistemului, ci a unor profesori de vocatie si a parintilor care investesc sume uriase in pregatirea paralela, exista un ocean de ignoranta si lipsa de sens, ale caror rezultate incep sa isi arate coltii.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri