Sunt joburi care nu se ocupa luni de zile si angajatorii se plang ca nu gasesc candidatii, dar, la coltul opus, sunt si anunturi de angajare care starnesc interesul majoritatii si recrutorii sunt fericiti ca au de unde sa aleaga, chiar daca trebuie sa analizeze mii de CV-uri. Iata locurile de munca pe care si le doresc mii de romani.

Cel mai vanat job din acest an este cel de administrator operatiuni curente in domeniul bancar, post care a atras peste 8.300 de aplicari* pe cel mai mare site de recrutare, eJobs.

Cine poate aplica pentru un astfel de job: persoanele cu pregatire economica si cunostinte bancare generale, care pot opera cu usurinta un computer, cunoscand si Microsoft Office. Experienta reprezinta un avantaj.

Ce face un administrator operatiuni curente in domeniul bancar - printre responsabilitatile acestei pozitii se numara promovarea si vanzarea produselor si serviciilor bancii si efectuarea de operatiuni curente in lei si valuta.

Topul complet al celor mai vanate joburi

2. Asistent vanzari in domeniul retail de imbracaminte - 6.513 aplicari

3. Asistent vanzari in electro retail - 4.412 aplicari

4. Lucrator comercial in domeniu retail - 2.609 aplicari

5. Business developer in domeniul FMCG - 2.377 aplicari

6. Manager achizitii in domeniu HoReCa - 2.240 aplicari

7. Consilier vanzari credite in domeniul bancare - 2.233 aplicari

8. Receptioner centru recoltare in domeniul medical - 2.230 aplicari

9. Sofer pentru o companie din domeniul FMCG - 1.978 aplicari

10. Manager intr-un magazin din domeniul FMCG - 1.758 aplicari

Ce ii atrage pe candidati la un job

"Sunt atat de vanate si pentru ca sunt, din punct de vedere numeric, cele mai prezente. Apoi, cu cat brandul de angajator al companiei care a postat anuntul este mai cunoscut, cu atat atrage mai mult candidatii", sustine Bogdan Badea pentru wall-street.ro, CEO eJobs Romania.

Specialistii in recrutare sustin ca o serie de elemente atrag atentia candidatilor si determina cresterea numarului de aplicari.

Astfel, cele mai importante ar fi:

  • salariul in titlu, chiar si atunci cand nu vorbim despre salarii mari. Oamenii vor sa stie inca din start acest lucru si apreciaza transparenta angajatorilor
  • video ads sau anunturile video in care sa fie prezentata atmosfera de la birou
  • cu cat mai multe beneficii enumerate, cu atat mai bine
  • stilul in care este scris anuntul, adica sa fie unul clar, cu adresare personala, la persoana a doua singular, pe un ton prietenos, cu limbaj simplu.

Domeniile care le fac cu ochiul romanilor

Potrivit CEO-ul eJobs, Bogdan Badea, au crescut considerabil in preferintele candidatilor domenii precum Banking si IT si a scazut usor sectorul serviciilor externalizate, precum call-centerele. In plus, o scadere similara s-a inregistrat si in ceea ce priveste aplicarile pentru joburile din industria alimentara, care, incepand cu acest an, au iesit din topul celor mai cautate 5 domenii.

"Asta este si o consecinta a faptului ca oamenii incep sa se preocupe mai mult de viitorul lor profesional. In multe cazuri vorbim despre investitii in programe de invatare, cursuri de reconversie, pe scurt, de o dorinta din ce in ce mai mare de a avea acces la joburile si domeniile in care stiu ca exista oportunitati de crestere si salarii mari. Iar IT-ul este cel mai bun exemplu in acest sens", spune Badea.

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansata in Romania si apartine companiei Ringier Romania. Are un numar de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari si 7.000 de CV-uri actualizate zilnic. Compania a avut, in 2018, o cifra de afaceri de 42,6 milioane de lei si un profit net de 19,5 milioane de lei, potrivit datelor Ministerul de Finante.

*cifra este exprimata in aplicari, pentru ca un candidat isi poate depune CV-ul de fiecare daca cand postul este repostat pe platforma, ceea ce poate face ca numarul de aplicari sa fie mai mare decat numarul de aplicanti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri