Parlamentul European dezbate joi și urmează să voteze în ședința plenară de la Bruxelles o rezoluție pe tema muncitorilor sezonieri, inițiată de grupul Renew Europe. Dacian Cioloș, liderul grupului. El a explicat că rezoluția va atrage atenția asupra faptului că muncitorii sezonieri vor trebui să aibă drepturi egale cu localnicii: salariu minim, concediu, asigurare de sănătate, protecție la locul de muncă, preaviz și un timp minim înainte de a putea fi concediați.

”Nu vrem să mai vedem muncitori cazați în condiții mizere sau păcăliți de angajatori sau expuși la riscuri de infectare cu COVID-19. Vrem ca situația drepturilor lor sociale să fie luată în calcul de la început”, potrivit G4Media.

Dacian Cioloș a arătat că rezoluția va acoperi trei mari direcții: protecția drepturilor și alicarea riguroasă a legislației existente pentru a garanta siguranța muncitorilor, asigurarea liberei circulații a lor între statele membre și, nu în ultimul rând, pregătirea de soluții de schimb de date între statele membre – inclusiv digitale – pentru ca lucrătorii să nu fie din nou în pericol în cazul unui nou val de pandemie sau al altei amenințări.

”Subliniem mai multe lucruri urgente, ca nevoia de a stopa și preveni orice fel de abuz al muncitorilor din partea angajatorilor sau firmelor de recrutare, de a ameliora condițiile lor de muncă și de trai, inclusiv la nivel de drepturi și salarii. Dar este important să existe, din partea Comisiei Europene și a guvernelor naționale, informație despre regulile aplicabile în materie de mobilitate și piața unică a muncii și soluții la care muncitorii să poată oricând apela”, a precizat Cioloș.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri