Femeile din întreaga lume conduc business-uri de succes, în multe industrii dominate mai mult sau mai puțin dominate de bărbați. Multe din doamnele pe care vi le prezentăm în top dețin adevărate imperii, singure sau alături de familiile lor. Din 2017 și până acum, cea mai bogata femeie din lume este Francoise Bettencourt Meyers, fiica regretatei Liliane Bettencourt, proprietara L`Oreal, cel mai puternic grup de cosmetice din lume.

1. Francoise Bettencourt Meyers, 73,6 miliarde de dolari

Francoise Bettencourt Meyers este moștenitoarea imperiului L`Oreal, pe care l-a preluat de la mama sa, Liliane Bettencourt, care a decedat în 2017. Francoise Bettencourt Meyers deține este cea mai bogată femeie din lume. Alături de familia sa 33% din L`Oreal. În total, averea se ridică la 75,1 miliarde de dolari, potrivit toului miliardarilor realizat de revista americană Forbes.com.

2. Alice Walton, 61,8 miliarde de dolari

Alice Walton este singura fiică a fondatorului Walmart, Sam Walton. Alice Walton are o avere de 65.1 miliarde de dolari. Antreprenoarea s-a concentrat mai curând pe artă și nu lucrează atât de mult în cadrul retailerului Walmart, ca frații ei, Rob și Jim.

3. MacKenzie Scott, 53 miliarde de dolari

MacKenzie Scott este un filantrop, autoare și fosta soție a fondatorului Amazon Jeff Bezos, cu care a fost căsătorită timp de 25 de ani. Ei au divorțat la jumătatea anului 2019 și ea a primit 25% din participația lui Amazon. Averea să se ridică la 41,2 miliarde de dolari.

4. Julia Koch și familia, 46,4 de miliarde de dolari

Julia Koch și cei trei copii ai săi au moștenit un pachet de 42% din Koch Industries de la soțul ei, David, care a murit în august 2019, la vârsta de 79 de ani. Originar din Iowa, Koch s-a mutat în New York în anii 1980 și a lucrat ca asistent al designerului de modă Adolfo. Averea să se ridică la 53 de miliarde de dolari.

5. Jacqueline Mars și familia, 31,3 miliarde de dolari

Jacqueline Mars deține aproximativ o treime din acțiunile Mars, cel mai mare producător de dulciuri din lume, fondat de bunicul ei. Ea a lucrat pentru companie timp de aproape 20 de ani și a făcut parte din consiliu până în 2016. Fiul ei Stephen Badger este în consiliul de administrație al Mars.

Mars face parte din consiliul de administrație al Arhivelor Naționale și a fost anterior în consiliul Operei Naționale din Washington.

6. Yang Huiyan și familia, 29,6 miliarde de dolari

Yang Huiyan deține 57% din dezvoltatorul imobiliar Country Garden Holdings, o participație transferată în mare parte acesteia de tatăl ei Yeung Kwok Keung în 2007. Yang conduce Bright Scholar Education Holdings, o companie de educație chineză care a devenit publică la Bursa de Valori din New York în 2007.

Mătușa lui Yang, Yang Meirong, deține o participație la Bright Scholar.

7. Susanne Klatten, 27,7 miliarde de dolari

Susanne Klatten deține 19,1% din producătorul de automobile BMW; fratele ei, Stefan Quandt, detine 23,6%. Defuncta lor mamă, Johanna, a fost a treia soție a legendarului industriaș Herbert Quandt, care a condus BMW spre piața de lux.

8. Iris Fontbona și familia, 23,3 miliarde de dolari

Iris Fontbona este văduva lui Andrónico Luksic, care a construit o avere în minerit și băuturi înainte de a muri de cancer în 2005.

Și-a lăsat afacerile lui Fontbona și celor trei fii ai lor: Jean-Paul, Andrónico și Guillermo Luksic (care a murit de cancer pulmonar în 2013, la vârsta de 57 de ani).

Fontbona și copiii ei controlează Antofagasta Plc, care deține mine de cupru în Chile. Familia deține, de asemenea, un pachet majoritar de acțiuni la Quiñenco, un conglomerat chilian cotat la bursă și activ în sectorul bancar, bere și producție.

Jean-Paul Luksic este președintele Antofagasta, iar Andrónico Luksic conduce Quiñenco.

9. Zhong Huijuan, 19,7 miliarde de dolari

Zhong Huijuan conduce producătorul chinez de medicamente Hansoh Pharmaceutical, care produce medicamente oncologice, psihoactive, antidiabetice și alte medicamente.

Soțul lui Zhong, Sun Piaoyang, este, de asemenea, miliardar în domeniul farmaceutic și conduce Jiangsu Hengrui Medicine, cotată la Shanghai.

Zhong deține peste trei sferturi din Hansoh Pharmaceutical împreună cu fiica lor, Sun Yuan.

10. Laurene Powell Jobs și familia, 19 miliarde de dolari

Laurene Powell Jobs a moștenit acțiuni de miliarde de dolari la Apple și Disney de la regretatul ei soț, cofondatorul Apple Steve Jobs, care a murit în 2011.

În 2017, ea a cumpărat o acțiune minoritară la compania care deține Washington Wizards din NBA și Washington Capitals din NHL.
Ea a achiziționat, de asemenea, participații la mai multe trusturi mari de presă, inclusiv cea mai mare parte a revistei The Atlantic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri