Aproximativ 53% dintre români doresc să-și schimbe locul de muncă în următoarele 6 luni, arată rezultatele studiului „HR Research” realizat de către 4Service Group, companie internațională de cercetare.

Conform sondajului, unul dintre principalii factori care îi determină pe angajații români să-și caute un alt loc de muncă este salariul. Rezultatele arată că media salarială dorită se ridică la 5.823 de lei, în timp ce venitul actual reprezintă doar 75% din această sumă, respectiv 4.349 lei.

Într-un context economic marcat de incertitudini, este important să avem o imagine de ansamblu asupra pieței forței de muncă și să înțelegem astfel care sunt prioritățile angajaților. Rezultatele studiului oferă o perspectivă valoroasă tuturor companiilor asupra factorilor care îi determină pe angajați să ia decizii legate de carieră. Stabilitatea salarială, beneficii adiționale și un echilibru sănătos între viața personală și profesională, reprezintă principalele criterii de selecție pentru un job, potrivit celor peste 53% dintre respondenții sondajului nostru.

Roxana Monica Vîlcu, Country Manager România 4Services Group

În același timp, datele analizate arată că mediul de lucru a devenit mult mai important pentru angajați, în ultimii ani. Astfel, crearea unei culturi organizaționale care promovează bunăstarea și dezvoltarea personală devin esențiale. Aceste elemente se regăsesc printre criteriile cheie pentru crearea unor locuri de muncă atractive și care oferă satisfacție.

În ceea ce privește factorii interni considerați esențiali, studiul evidențiază că securitatea și stabilitatea ocupă un loc important în luarea deciziilor de angajare. De asemenea, angajații doresc să se simtă valorizați și apreciați în cadrul organizației, iar satisfacția personală și împlinirea profesională sunt aspecte fundamentale. Un alt factor relevant este evitarea presiunii și stresului excesiv în locul de muncă.
Platformele de recrutare de tip ejobs.ro și bestjobs.ro rămân în continuare cele mai importante canale utilizate de către respondenți pentru căutarea unui loc de muncă.

Studiul a analizat răspunsurile a circa 200 de respondenți din România, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani și s-a desfășurat în lunile februarie și martie ale anului curent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri