Elon Musk a anunțat pe 15 aprilie că va recurge la concedieri drastice în cadrul Tesla, urmând să dea afară peste 10% dintre angajați, totul pentru a fi gata pentru „următorul val de creștere”. Presa internațională arată că, în realitate, concedierile au ajuns să afecteze 20% din totalul numărului de angajați de la Tesla.

Anunțul recent lansat de Elon Musk în care expunea un plan agresiv de restructurări a făcut înconjurul Planetei. Practic, la jumătatea lunii aprilie, cel puțin 14.000 de angajați de la Tesla au rămas fără loc de muncă. În realitate, însă, aproape 20.000 de oameni au fost afectați de restructurări, potrivit unor surse apropiate de companie, adică exact cât voia inițial Elon Musk. Informația a fost publicată de Bloomberg și citată de Quartz.

Mai mult, o altă persoană, apropiată de Elon Musk ar fi transmis aceleiași surse citate că într-adevăr, planul miliardarului este să concedieze 20% din forța de muncă de la Tesla. Acest procent, a argumentat Musk, ar fi egal cu scăderea vânzărilor Tesla între al patrulea trimestru din 2023 și primul trimestru din 2024.

La începutul acestei luni, reprezentanții Tesla au transmis că producătorul a livrat 386.810 de vehicule electrice în primele trei luni ale anului 2024, în scădere de la 484.507 unități vândute între octombrie și decembrie.

Constructorul american de automobile electrice pare că se confruntă cu provocări destul de însemnate, deși Tesla a reușit să urce din nou pe prima poziție în topul mondial al mărcilor care comercializează exclusiv EV-uri, peste BYD. Recent, presa a scris că Tesla ar fi anulat planurile pentru un model de buget, dar Musk a negat această informație. Dezvoltarea unui automobil ieftin fusese văzut ca esențial pentru o creștere susținută a mărcii încă din urmă cu mai bine de un deceniu.

Anul trecut, Tesla Model Y a fost cea mai bine vândută mașină din Europa, dar și din lume, iar crossoverul american rămâne „rege” în topul EV-urilor și în primele luni din 2024, deși este relativ departe de performanțele din trecut. Totuși, CEO-ul companiei i-a însărcinat pe managerii săi să descopere zonele critice din echipele de muncă, pentru a elimina în viitor punctele slabe de dragul eficientizării.

Elon Musk taie și spânzură când vine vorba de angajați, dar el ar urma să primească un bonus uriaș

Investitorii Tesla, companie ce a devenit cea mai valoroasă din industria auto, sunt sfătuiți să il elimine pe Elon Musk din board-ul companiei ca urmare a polemicilor apărute în jurul bonusului colosal de 55,8 miliarde de dolari pe care acesta trebuie să îl primească.

Pirc, o companie de consultanță cu influență în rândul anumitor acționari, le-a recomandat acestora să voteze împotriva acordării bonusului de 55,8 miliarde de dolari pe care Elon Musk ar trebui să îl primească, deoarece ”îl îmbogățește pe nedrept”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri