Alaturi de banking, constructii si IT, domeniul financiar ramane la randul sau si in 2007 unul dintre cele mai dinamice.
Denumire job: Financial Manager

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Financial Manager nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire este in general de 1.000 de euro dar depaseste cu usurinta 2.500 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de numarul de salariati sau de responsabilitatile atribuite unui Financial Manager.

Studiile superioare de specialitate sunt obligatorii. In general candidatii pentru pozitia de Financial Manager au absolvit Academia de Studii Economice, specializarea Finante banci sau Contabilitate.

Companiile care solicita un candidat pentru pozitia de Financial Manager pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara, in management financiar sau in organizarea unui departament financiar. De asemenea un bun candidat trebuie sa aiba experienta in emiterea tuturor situatiilor contabile complete, in intocmirea de rapoarte si analize financiare, sa cunoasca foarte bine Legislatia Romaniei in vigoare, sa aiba abilitati de coordonare, initiativa, rigurozitate si sa fie o persoana integra. Un avantaj il reprezinta si cunoasterea Legislatiei europene.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte operare PC si sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina, limba engleza fiind cea mai solicitata de majoritatea companiilor.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si o masina de serviciu.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si decontarea cheltuielilor de transport, telefon de serviciu dar si notebook.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un Financial Manager exista atat in companiile mici cat si in cele mari.

Printre principalele responsabilitati ale unui Financial Manager se numara: coordonarea departamentului financiar, analiza indicatorilor economici, optimizarea costurilor si planificarea bugetelor de venituri si cheltuieli, conceperea si implementarea strategiei financiare aprobate de managementul companiei, dezvoltarea relatiilor cu institutiile financiare si cu partenerii furnizori de servicii financiare, planificarea, organizarea, monitorizarea si evaluarea activitatii departamentului financiar–contabil, crearea si implementarea strategiilor economico- financiare pe termen scurt, mediu si lung, subordonate strategiei generale a companiei.

De asemenea un Financial Manager analizeaza si propune masuri pentru cresterea rentabilitatii organizatiei, raspunde de realizarea partii financiare a planului de afaceri, cu prognozele si previziunile specifice precum si de realizarea si respectarea bugetului anual de venituri si cheltuieli, are obligatia sa gestioneze eficient programele de investitii curente si sa propuna alocari de fonduri pentru investitii viitoare, organizeaza si controleaza efectuarea inventarierii bunurilor materiale, conform prevederilor legale si raspunde de corecta realizare a acestei activitati. Controleaza si raspunde de modul de prelucrare a datelor contabile, precum si exactitatea inregistrarilor care se fac in conturile contabile, analizeaza rezultatele financiare, intocmeste analize financiare periodice, aduce la cunostinta persoanelor din subordine modificarile legislative si verifica aplicarea corecta a acestora.

Avantaje: Un Financial Manager are posibilitatea sa dezvolte o cariera in acest domeniu, sa obtina castiguri suplimentare importante in concordanta cu experienta si munca depusa.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, atentia sporita la intocmirea rapoartelor (orice greseala poate da peste cap intreg sistemul financiar din respectiva companie) sunt principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri