Stagii pe Bune, program de cariera pentru studentii din facultatile cu profil IT&C

„Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C” (ASPI) lanseaza a patra editie a programului „Stagii pe Bune”, program de cariera ce contribuie la dezvoltarea personala a studentilor din IT&C din Romania.

„Stagii pe Bune” vine in intampinarea studentilor din facultatile cu profil IT&C din Bucuresti si principalele centre universitare din tara prin facilitarea invatarii practice, pe timpul verii, in cadrul celor mai importante companii de profil din Romania.

Pentru editia 2008 ASPI estimeaza un numar de 350 de „Stagii pe Bune” in cadrul a 45 de companii renumite, printre care Freescale, Adobe, BitDefender, Oracle, S&T, Ubisoft, IBM, IXIA, Continental, P&G.

Etapa de centralizare a stagiilor se va incheia pe 11 mai. Toate stagiile vor fi prezentate pe www.stagiipebune.ro, unde studentii le vor putea studia si vor decide care li se potriveste in functie de interese si asteptari. Stagiile sunt impartite in 7 categorii: Business Software, Embedded & Security Software, Networking & Communication, Quality Assurance & Technical Support, Hardware, New Media & Web Development, Entertainment Software & Graphics.

Companiile ce participa la program pot astfel sa cunoasca tinerii talentati inca din facultate, avand posibilitatea de a-i angaja ulterior terminarii studiilor cu costuri si riscuri minime. Programul raspunde principalei motivatii a studentilor din IT&C de a avea posibilitatea sa aplice notiunile teoretice invatate, potrivit unui studiu realizat de ASPI in timpul editiei 2007.

Programul se desfasoara in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, iar de anul acesta si in Brasov si Sibiu.

„Pentru editia aceasta ne-am propus cresterea calitatii educationale a programului printr-o analiza atenta a stagiilor, prin urmarirea desfasurarii acestora si prin crearea unor mecanisme de feedback ce vor fi mereu la dispozitia stagiarilor. De asemenea, studentii ce sunt interesati de stagii vor putea dialoga cu reprezentatii companiei pe marginea stagiilor prezentate, pe situl proiectului” a declarat Bogdan Iordache, Presedintele ASPI.

„Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C” (ASPI), grupeaza tineri profesionisti din IT&C-ul romanesc si isi propune sa dezvolte colaborarea dintre mediul academic si companiile de IT&C din Romania prin crearea de mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studentilor.

Din 2005 ASPI organizeaza Stagii pe Bune, un program ce propune plasarea studentilor facultatilor cu profil IT&C in stagii practice, desfasurate pe durata verii, in companiile din domeniul IT&C. „Stagii pe Bune” 2008 va fi a patra editie a programului ce se desfasoara la nivel national, cu accent pe cele mai importante centre educationale IT&C din Romania: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov si Sibiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Kurzarbeit - detalii și context. Ce trebuie să știe mediul de business?
Setari Cookie-uri