Cristiano Ronaldo, starul lui Real Madrid, ia cel mai mare salariu dintre toti fotbalistii lumii

Salariile primilor cinci cei mai bine platiti jucatori de fotbal depasesc 65 milioane dolari si sunt unele dintre cele mai mari din sport, scrie CNN.
Salariul mediu al primilor cinci fotbalisti ai planetei este de 14,67 milioane dolari pe an, ceea ce inseamna un castig zilnic de peste 40.000 dolari. Desi la prima vedere aceste castiguri par fabuloase, fotbalistii nu sunt cel mai bine platiti sportivi. De exemplu, in Liga Nationala de Hochei din SUA (NHL), salariul mediu pentru cel mai bine platiti cinci jucatori este de 20,32 milioane dolari.

Topul este condus de Cristiano Ronaldo, fotbalistul portughez in varsta de 25 de ani pentru care Real Madrid plateste un salariu anual de 17,06 milioane dolari. Suedezul Zlatan Ibrahimovic se afla pe a doua pozitie, cu un salariu de 15,7 milioane dolari primit de la clubul spaniol Barcelona. La cei doar 22 de ani, Lionel Messi (Barcelona) a incasat in sezonul 2009-2010 un salariu de 13,74 milioane dolari.

Samuel Eto’o, jucatorul clubului Italian de fotbal Internazionale Milano, are un contract in valoare de 13,74 milioane dolari, in timp ce Ricardo Izecson dos Santos Leite, cunoscut publicitatii sub numele de Kaka, incheie top cinci cu un salariu de 13,13 miliarde dolari la Real Madrid.

De asemenea, topul mai arata ca in campionatul spaniol de fotbal sunt cel mai bine platite salarii. Inaintea inceperii Cupei Mondiale de Fotbal va invitam sa vedeti cele mai mari salarii din cel mai urmarit sport din lume.

Top 20 cei mai bine platiti fotbalisti
Sursa tabel: CNN


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri