Programul vizeaza inlocuirea masinii de planat la cald, precum si modernizarea completa a foarfecii de taiere nr. 2 si a masinii de rectificat cilindri de laminare, precizeaza compania.

"Acest pachet major de investitii ne permite sa facem inca un pas in cadrul actualului program de transformare, pentru restabilirea competitivitatii combinatului", a declarat intr-un comunicat Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal Galati.

Noua masina de planat la cald este cu 50% mai fiabila decat cea precedenta.

Investitia va creste calitatea produselor, va oferi posibilitatea de a lamina sortimente noi de tabla groasa si va permite companiei sa livreze produse cu o valoare adaugata mai mare, precum si sa tinteasca noi segmente de piata.

Citeste si:

"Alaturi de achizitionarea masinii de planat la cald, ca parte a programului de investitii, ArcelorMittal Galati modernizeaza si va introduce in fluxul de productie foarfeca de taiere nr. 2, ce permite laminarea tablelor de peste 15 metri. Astfel, vor putea fi preluate comenzi pentru table mai lungi si - in acelasi timp - se va imbunatati calitatea produselor. De asemenea, ArcelorMittal Galati va moderniza complet masina de rectificat cilindri de laminare. Noul echipament va asigura o geometrie perfecta a cilindrilor de laminare, ceea ce va genera o suprafata mult mai buna a tablelor, precum si o grosime constanta", scrie in comunicat.

Compania este controlata de ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume. ArcelorMittal mai detine in Romania trei combinate, la Hunedoara, Roman si Iasi, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si compania ArcelorMittal Construction Romania.

Grupul ArcelorMittal a inregistrat anul trecut venituri de 78 de miliarde dolari si o productie de otel de 90,6 milioane de tone, reprezentand aproximativ 8% din productia mondiala de otel.