Circa 80% dintre directorii executivi (CEO) de pe piata locala sunt de parere ca principalele provocari pe care le vor intampina in urmatorii trei ani, din punct de vedere al succesului companiei lor, vor fi numarul limitat de candidati care dispun de competentele necesare, arata studiul Global CEO Survey, realizat de compania de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC), la care au participat si 30 de CEO din Romania.
Gestiunea talentelor a devenit principala preocupare a directorilor de companii din intreaga lume. 83% dintre executivii ce ocupa functii de CEO care au fost intervievati au declarat ca intentioneaza sa modifice strategia de gestionare a talentelor in urmatoarele 12% luni, iar 31% dintre cei acestia au spus ca vor face schimbari majore.

“Pe masura ce depasim perioada de recesiune, directorii de companii se concentreaza din ce in ce mai tare pe problemele de personal. Competitia pentru atragerea de talente s-a identificat in momentul in care numarul angajarilor a inceput sa creasca in anumite sectoare, care se confrunta cu dificultati din ce in ce mai mari in gasirea angajatilor cu competentele necesare”, spune Pieter de Ruiter, partener in cadrul PwC Romania.

Strategia de management a talentelor va fi schimbata in urmatoarele 12 luni de 77% dintre directori romani, fata de 81% in Uniunea Europeana (UE) si 82% in China.

Pentru a-si asigura un personal care sa fie pregatit din punct de vedere al competentelor, 77% dintre directori de pe piata locala spun ca organizatiile pe care le conduc sunt dispuse sa investeasca in training sau sa creasca bugetele de formare profesionala.

Un studiu realizat recent de HR Club, asociatia profesionistilor de resurse umane din Romania, in colaborare cu compania de cercetare Daedalus Millward Brown arata insa ca doar 19,4% dintre companiile de pe piata locala au alocat peste 200 de euro in ultimul trimestru din 2010 pentru formarea si dezvoltarea fiecarui angajat, in vreme ce o treime dintre angajatori au cheltuit mai putin de 200 de euro.

Executivii din Romania manifesta un optimism moderat cand vine vorba de perspectivele de crestere pe termen mediu si lung ale companiilor pe care le conduc
, iar 43% apreciaza ca sunt extrem de increzatori in privinta perspectivelor de crestere a veniturilor companiei in urmatoarele 12 luni. In Europa, doar 40% dintre directori au spus ca sunt foarte increzatori, fata de media din Europa Centrala si de Est – 53%.

In schimb, perspectivele de crestere pe termen mediu si lung din Romania par foarte bune, in conditiile in care 70% dintre cei ce ocupa functia de CEO au spus ca sunt extrem de increzatori intr-un parcurs pozitiv in urmatorii trei ani, in vreme ce in pietele mature din Uniunea Europeana (UE) doar 47% dintre sefii de companii sunt foarte optimisti pentru urmatorii trei ani.

Studiul a fost realizat prin intervievarea a 1.201 de CEO din Europa de Vest, regiunea Asia-Pacific, 221 din America Latina, 148 in America de Nord, 98 din Europa de Est si 57 in Orientul Mijlociu si Africa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri