"Pe grupe de produse Agricola Bacau si-a bugetat pentru 2011 cresteri ale cifrei de afaceri cu 7% la carnea de pasare, 19% la semipreparate si produse ready-meal (produse gata preparate n.r.), 10% la salamuri crude uscate si preparate fierte afumate, si o mentinere la categoria oua consum", a declarat presedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi, potrivit Mediafax.

Cifra de afaceri prezentata de grup include rezultatele firmelor Agricola International, Salbac, Europrod, Comcereal, Aicbac, Suinprod si Avicola Lumina - Constanta.

In 2010, grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 408 milioane de lei, din care aproximativ 280 milioane de lei au fost generate de firma Agricola International Bacau, care are ca obiect de activitate producerea si comercializarea carnii de pasare.

Agricola International Bacau si-a bugetat pentru acest an afaceri in crestere cu 7%, la aproximativ 300 milioane de lei.

"Anul 2011 a inceput asa cum ne asteptam, pretul mediu al carnii de pasare incepe usor sa urce, dupa caderea pe care a inregistrat-o anul trecut, cand a ajuns sub valoarea din anul 2009", a afirmat Horoi.

Citeste si:

Presedintele grupului a adaugat ca una dintre problemele majore cu care se confrunta in piata este cresterea pretului la cereale.

"Desi cheltuielile cu principalele resurse (cerealele) au crescut in 2011 in medie cu 120% fata de 2009, pretul carnii de pasare s-a majorat in acest an cu doar 11% fata de anul trecut, fiind inca mai mic cu trei procente fata de pretul mediu din 2009", a precizat Horoi.

Grupul Agricola Bacau va realiza in acest an investitii in valoare de aproximativ sapte milioane de euro, in principal pentru modernizarea lantului de producere a carnii de pasare (3,2 mil. euro) si a fermelor de pasari (2,5 mil. euro). Compania va mai investi 600.000 euro pentru extinderea capacitatii de productie a Salamului de Sibiu si 500.000 euro pentru dezvoltarea retelei de magazine.

Agricola Bacau detine in prezent o retea de 52 de magazine si vrea sa mai deschida anul acesta 30 de unitati.

Grupul Agricola Bacau are 2.500 de angajati. "In 2011, vom incerca sa mentinem numarul angajatilor", a precizat Horoi.