Evolutia vanzarilor in primele trei luni din 2011 a fost afectata insa si de plasarea calendaristica a Pastelui (pe 4 aprilie in anul 2010), sarbatoarea fiind inclusa anul trecut in primul trimestru fiscal al companiei americane.

Principalul imbuteliator de bauturi Coca-Cola din Europa este Coca-Cola Hellenic, care a anuntat anterior ca a inregistrat anul trecut in Romania o scadere de 27 milioane euro a veniturilor.

Totodata, volumul vanzarilor Coca-Cola Hellenic in Romania s-a redus in 2010 cu cu 4%, la 167,8 milioane navete (952,7 milioane litri), din cauza conditiilor economice dificile si a masurilor dure de austeritate, care au afectat cererea de consum.

Citeste si:

Vanzarile au avut insa o crestere usoara in trimestrul al patrulea, datorita promovarii intense a marcilor de bauturi carbogazoase.

Coca-Cola Hellenic, al doilea mare imbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, detine in Romania patru fabrici, la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei, dupa ce a inchis in 2008 unitatea de productie de la Oradea, pentru eficientizarea activitatii.