Austriecii de la Gebruder Weiss vor primi 9,6 mil. euro de la OMV Petrom pentru servicii de logistica

Compania austriaca de transport si logistica Gebruder Weiss va realiza pentru OMV Petrom (SNP) serviciile de operare hub si transport de materiale pentru microdepozite si alte puncte de lucru ale companiei petroliere, valoarea contractului fiind de 9,6 milioane euro, fara TVA, pentru patru ani.

"OMV Petrom Explorare si Productie a decis sa restructureze activitatile de depozitare si logistica pentru a asigura operatiuni mai rapide, sigure si eficiente din punct de vedere al costului", se arata intr-un anunt al companiei, potrivit Mediafax.

In cadrul operatiunilor de transport, OMV Petrom estimeaza ca vor fi transportati aproximativ 70 de paleti la microdepozite pentru aprovizionare si aproximativ 340 de paleti saptamanal la punctele de livrare.

Produsele care urmeaza a fi manevrate de Gebruder Weiss vizeaza materiale paletizate si nepaletizate si produse chimice periculoase.

In prezent, OMV Petrom desfasoara activitati de depozitare si logistica in cadrul Departamentului de Management al Materialelor, care are un personal de 700 de angajati intr-o structura de sapte hub-uri, patru minihuburi.

Transportatorul austriac a intrat pe piata romaneasca in 2001, prin achizitia a 53% din actiunile firmei Cargolog. Gebruder Weiss opereaza prin terminale si centre de cross dock in Bucuresti, Arad, Sibiu, Bacau si Craiova.

Gebruder Weiss are sediul central in Austria si este unul dintre cei mai mari furnizori de transport si logistica. Compania detine in prezent 156 de centre la nivel mondial in 25 de tari si circa 4.500 de angajati.

OMV Petrom este cea mai mare companie romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu o capitalizare de 23 miliarde lei.

Compania OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV. In actionariatul OMV Petrom se mai numara si Ministerul Economiei, cu o detinere de 20,64% din titluri, si Fondul Proprietatea, cu o participatie de 20,11%, restul titlurilor fiind listate la bursa.

Totodata, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare are o participatie de 2,03% din capital.

Titilurile OMV Petrom se tranzactionau joi la pretul de 0,4036 lei pe actiune, in scadere cu 0,71% fata de referinta. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 23,02 miliarde de lei.

Sursa foto: www.gw-world.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri