Propunerea de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli va fi discutata in AGA programata pentru 19 august, se arata intr-un comunicat al Translectrica transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Bugetul de venituri si cheltuieli al Translectrica, elaborat la inceputul anului, prevede realizarea unui profit brut de 25 milioane de lei.

Totodata, Transelectrica intentioneaza sa rectifice in scadere cu 12,5% veniturile estimate pentru anul in curs, de la 2,78 miliarde de lei, la 2,43 miliarde de lei, dar si cheltuielile, cu 13%, de la nivelul anticipat initial, de 2,75 miliarde de lei, la 2,39 miliarde lei.

In primul trimestru, Transelectrica a avut un profit net de 160,8 milioane de lei, de 3,2 ori mai mare comparativ castigul din perioada similara a anului trecut, la venituri in crestere si cheltuieli in scadere.

Citeste si:

Ministerul Economiei detine 73,6% din actiunile companiei, Fondul Proprietatea 13,5%, iar mai multi actionari cumuleaza 12,8% din titluri.
Actiunile Transelectrica erau cotate marti la BVB la pretul de 22 de lei pe unitate, in scadere cu 0,45% fata de referinta.

Transelectrica are o capitalizare de 1,6 miliarde de lei.