Prin noua statie, reteaua Rompetrol din Bulgaria ajunge la 58 de puncte in intreaga tara, potrivit unui comunicat de presa.

"Pana la finele anului, Rompetrol Bulgaria are planificate investitii in cinci noi statii, amplasate pe intreg teritoriul tarii", a declarat Stanimir Smilkov, director comercial in cadrul companiei.

Toate produsele petroliere distribuite de Rompetrol Bulgaria sunt importate de la rafinaria Petromidia din Romania.

Capacitatea de procesare a rafinariei urmeaza sa creasca de la 3,8 la 5 milioane de tone de materie prima in urma unei investitii de 377 milioane de dolari care va fi finalizata in primul trimestru din 2012. Pana acum, 234 milioane de dolari au fost investiti in acest sens.

Rompetrol este prezent pe piata din Bulgaria din 2008 si, in afara de cele 58 de statii de alimentare, opereaza un depozit de carburanti la Ruse.

Citeste si:

La sfarsitul lui 2010, Rompetrol detinea, in Romania, o retea de benzinarii formata din aproximativ 450 de statii (130 sub nume propriu, 160 Partener Rompetrol si 160 Rompetrol Expres). In total, Rompetrol Downstream, divizia de distributie a carburantilor din grupul petrolier, avea pe plan local o retea de 800 de puncte de distributie.

Cu operatiuni in 12 tari si cu majoritatea activelor in Romania, Franta, Spania si Sud-Estul Europei, grupul petrolier Rompetrol are activitati in sectoarele de rafinare, marketing si trading, carora li se adauga cele de explorare si productie, servicii petroliere si transport.

Rompetrol este, incepand cu 2009, detinuta in proportie de 100% de compania de stat kazaha KazMunaiGaz. In 2007, compania kazaha a cumparat 75% din companie de la omul de afaceri Dinu Patriciu , iar in 2009 - restul de 25%.