Accesul redus la autoritati determina unele companii straine sa investeasca in alte piete, care nu ofera avantaje mai multe decat Romania, dar unde Guvernele au o deschidere mai mare pentru dialog, a declarat joi Anca Harasim, director executiv al AmCham.
"A existat un investitor strain care a dorit sa se extinda in Romania, dar pana la urma a ales Polonia. I-am intrebat de ce au ales Polonia, desi nivelul facilitatilor este comparabil cu cel din Romania, si ne-au spus ca autoritagtile din Polonia au fost mai deschise, s-au intalnit cu ei, au putut sa le prezinte proiectele lor, au aratat mai multa disponibilitate. Accesul redus la primul-ministru, la ministri face ca unii investitori sa mearga pe alte piete", a spus reprezentantul Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham), informeaza Mediafax.

Reprezentantul AmCham a aratat totodata ca si in contextul plecarii Nokia, autoritatile trebuie sa fie mai deschise in relatia cu investitorii straini.

"Nokia a plecat din cauza problemelor din companie, nu din cauza conditiilor din Romania, dar acest lucru trebuie sa fie un semnal de alarma pentru autoritati ca pot avea loc si astfel de situatii", a adaugat Harasim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri