Rezultatele sunt neauditate si prezinta rezultatele consolidate ale Grupului Petrom, intocmite in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS), potrivit Mediafax.

Profitul operational calculat inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor (EBIT) a urcat in primele noua luni cu 87%, la 3,754 miliarde lei (892,6 milioane euro), de la 2,012 miliarde lei in perioada similara a anului trecut.

In trimestrul al treilea, grupul a obtinut un profit de 1,1 miliarde de lei, de la pierderi de 116 milioane lei in perioada de referinta din anul precedent, iar vanzarile au crescut cu 23,6%, la 5,9 miliarde lei, de la 4,8 miliarde de lei in perioada iulie-septembrie din 2010.

"In al treilea trimestru am continuat sa beneficiem de mediul favorabil al pretului la titei precum si de efectele pozitive ale programelor de management strict al costurilor si de imbunatatirea performantei operationale. Productia totala de hidrocarburi a Grupului a crescut usor fata de trimestrul trei al anului trecut. Reluarea cresterii in mai multe sectoare economice din Romania a impulsionat vanzarile noastre de carburanti si gaze. Cu toate acestea, pretul ridicat al titeiului a afectat, in continuare, marjele din segmentul vanzarilor cu amanuntul, in special, dar si marjele din rafinare, din cauza costurilor mai mari pentru titei", a declarat intr-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe (foto).

Citeste si:

Pretul titeiului Ural a fost cu 45% mai mare in primele noua luni din acest an, fata de aceeasi perioada din 2010.

Petrom se va concentra in continuare pe centrala Brazi, care ar putea sa fie disponibila pentru inceperea operarii comerciale spre sfarsitul trimestrului patru, potrivit Marianei Gheorghe.