Compania Prospectiuni Bucuresti, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a obtinut dreptul de a derula operatiuni de prospectare geologica in statele vest-africane Senegal, Guinea Bissau, Guinea Conakri si Gambia, iar studiul rezultat va fi vandut firmelor petroliere sau miniere interesate.

"Realizarea studiului va dura 18 luni. Este o afacere buna pentru noi. In aceasta zona nu au fost multe rezerve de petrol descoperite, de aceea sansa sa gasim ceva este mare", a declarat directorul general al Prospectiuni, Gehrig Stannard Schultz, scrie Mediafax.

In Guinea Bissau, Prospectiuni va avea dreptul de a derula prospectiuni pe intreg teritoriul tarii, respectiv circa 40.000 de kilometri patrati.
Investitorii care vin in statele mentionate beneficiaza de o serie de facilitati, inclusiv fiscale, precum scutirea de taxe pe o perioada limitata de timp. In acelasi timp, strainii nu au dreptul de a cumpara terenuri, dar le pot concesiona gratuit pentru pana la 100 de ani, in special terenurile
agricole.

Totodata, compania a inceput un alt studiu privind structura geologica a 11 state europene din bazinul muntilor Carpati, iar primele date vor fi disponibile la inceputul anului viitor.

Prospectiuni a semnat la mijlocul anului 2010 un memorandum de intelegere cu Societe des Petroles du Senegal (Petrosen) pentru crearea unui parteneriat pe termen lung in domeniul serviciilor geologice, geofizice si geochimice.

Potrivit lui Schultz, pentru Prospectiuni lucreaza in Senegal opt romani si 28 de senegalezi, iar numarul acestora va creste anul viitor la 30 de romani si 120 de localnici.

foto: sxc.hu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Harta industriei auto din Africa: doar 26 de branduri fabricate local