Ca parte a acestui plan, Unilever va construi o noua fabrica de alimente pe terenul aflat in proprietatea companiei la Ploiesti, consolidand astfel intreaga productie din Romania intr-o singura locutie. Urmare a acestei decizii, compania va transfera in Ploiesti productia de condimente, supe si sosuri Knorr de la Otopeni, precum si pe aceea de margarina Rama si Delma de la Targu Mures. Transferul celor 2 unitati de productie se va finaliza la sfarsitul lunii noiembrie 2006. In acest sens, Unilever va cauta cumparatori pentru ambele locatii.

Toti angajatii companiei care lucreaza in Targu Muressi Otopeni au posibilitatea de a alege un loc de munca in noua fabrica din Ploiesti. Pentru aceia dintre ei care nu se vor muta, compania pregateste un pachet compensatoriu complet, care va include recalificarea.

“Avem o afacere puternica in Romania si este foarte important sa ii asiguram cresterea pe termen lung. Pentru aceasta ttrebuie sa investim,” a declarat Alexandra Gatej, presedinte al Unilever South Central Europe.

“ Aceasta consolidare ne va permite sa ii servim mai eficient pe partenerii nostri din tara, precum si pe consumatorii nostri romani. Suntem aici pentru a construi o afacere competitiva, pe termen lung, capabila sa le ofere consumatorilor produselepe care le prefera, de cea mai buna calitate si la preturi pe care si le permit.”


De la intrarea pe piata pana in prezent, USCE a investit peste 90 de milioane de euro pe piata romaneasca, Romania fiind centrul regional al afacerii din Balcani, care mai include Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Moldova si Serbia si Muntenegru.

Principalii competitori ai companiei Unilever pe piata romaneasca sunt Procter & Gamble, Henkel, Beiersdorf (pe piata bunurilor de ingrijire personala si a locuintei), Nestle (pe piata bazelor pentru mancaruri) si Orkla Foods, Royal Brinkers (pe piata margarinei).