Producatorul de bunuri de larg consum Unilever a anuntat ca va investi 3 milioane de euro pentru a crea un singur centru de productie in Romania. Potrivit reprezentantilor companiei aceasta investitie are ca scop eficientizarea operatiunilor de productie si distributie si va contribui la planul de dezvoltare pe termen lung a companiei.
Ca parte a acestui plan, Unilever va construi o noua fabrica de alimente pe terenul aflat in proprietatea companiei la Ploiesti, consolidand astfel intreaga productie din Romania intr-o singura locutie. Urmare a acestei decizii, compania va transfera in Ploiesti productia de condimente, supe si sosuri Knorr de la Otopeni, precum si pe aceea de margarina Rama si Delma de la Targu Mures. Transferul celor 2 unitati de productie se va finaliza la sfarsitul lunii noiembrie 2006. In acest sens, Unilever va cauta cumparatori pentru ambele locatii.

Toti angajatii companiei care lucreaza in Targu Muressi Otopeni au posibilitatea de a alege un loc de munca in noua fabrica din Ploiesti. Pentru aceia dintre ei care nu se vor muta, compania pregateste un pachet compensatoriu complet, care va include recalificarea.

Avem o afacere puternica in Romania si este foarte important sa ii asiguram cresterea pe termen lung. Pentru aceasta ttrebuie sa investim, a declarat Alexandra Gatej, presedinte al Unilever South Central Europe.

Aceasta consolidare ne va permite sa ii servim mai eficient pe partenerii nostri din tara, precum si pe consumatorii nostri romani. Suntem aici pentru a construi o afacere competitiva, pe termen lung, capabila sa le ofere consumatorilor produselepe care le prefera, de cea mai buna calitate si la preturi pe care si le permit.


De la intrarea pe piata pana in prezent, USCE a investit peste 90 de milioane de euro pe piata romaneasca, Romania fiind centrul regional al afacerii din Balcani, care mai include Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Moldova si Serbia si Muntenegru.

Principalii competitori ai companiei Unilever pe piata romaneasca sunt Procter & Gamble, Henkel, Beiersdorf (pe piata bunurilor de ingrijire personala si a locuintei), Nestle (pe piata bazelor pentru mancaruri) si Orkla Foods, Royal Brinkers (pe piata margarinei).






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri