Elis Pavaje, unul din cei mai importanti jucatori pe piata pavajelor din Romania, va inregistra o crestere a business-ului de minimum 10% in acest an, la 22 milioane euro. pe fondul revenirii consumului rezidential dupa 2-3 ani in care acest segment a fost aproape blocat.
“Proprietarii caselor a caror constructie a fost finalizata in perioada 2008-2010, au decis sa treaca la amenajarea curtilor, iar acest lucru va impulsiona un ritm de crestere de circa 10% a business-ului in acest an. Pentru fondul revigorarii pietei rezidentiale in primele luni ale lui 2012, estimam ca procentul reprezentat de acest sector in totalul afacerilor noastre va fi de aproximativ 25%”, a declarat pentru wall-street.ro Emil Gota (foto), director general Elis Pavaje.

Afaceri de 20 mil. euro in 2011

Elis Pavaje a inregistrat o crestere de 47% a cifrei de afaceri in 2011, ajungand la 84,6 milioane lei (20 milioane euro) fata de 57 milioane lei (13,5 milioane euro) in 2010.

Rezultatele au fost sustinute de un numar in crestere de proiecte realizate din fonduri europene, dar si de revigorarea sectorului comercial, in special al marilor lanturi de retail care au continuat sa deschida noi unitati in tara.

“2011 a fost un an al proiectelor mari, de anvergura, Elis Pavaje asigurand pentru acestea atat productia, cat si serviciile de montaj. Pentru 2012 ne uitam cu mai mare interes spre piata rezidentiala care da semne de revenire, motiv pentru care majoritatea investitiilor din acest an vor merge pe dezvoltarea de noi produse rezidentiale si cresterea calitatii acestora”, a sustine Emil Gota.

In ciuda vremii nefavorabile din primele 2 luni, in T1 al acestui an, Elis Pavaje a inregistrat o crestere de 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea din primele doua luni fiind compensata de cresterea din luna martie.

Principalii jucatori pe acest segment sunt Elis Pavaje, Symmetrica, Semmelrock Stein+Design si Serpocom.

Printre cele mai importante proiecte realizate de Elis Pavaje in 2011 se numara Cluj Arena, unde au fost livrati 14.000 mp de pavaj si 2.000 metri de borduri si rigole, stadionul Petrolul Ploiesti, dar si 19 centre comerciale si hipermarketuri.

Elis Pavaje are o echipa formata din 400 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri