Compania italiana de electricitate ENEL va investi, in urmatorii patru ani, circa 380 milioane de euro in modernizarea si imbunatatirea calitatii retelelor de distributie a energiei electrice din Romania, a anuntat directorul general al ENEL, Fulvio Conti, intr-o conferinta de presa.
"Daca in 2005 am investit in Romania circa 20 milioane euro, in acest an investitiile pentru imbunatatirea serviciilor de furnizare a energiei electrice vor depasi 80 de milioane de euro, distributia fiind inca o problema in Romania", a spus Conti.

Enel a anuntat, la inceputul saptamanii, ca a castigat licitatia privind achizitionarea a 67,5 la suta din capitalul social al companiei de distributie a energiei electrice Electrica Muntenia Sud, ceea ce ii ofera un procent confortabil de vanzare, de 25 la suta, din piata totala de energie din Romania, impreuna cu celelalte doua companii de distributie achizitionate anul trecut, Electrica Banat si Electrica Dobrogea.

"Prin aceasta tranzactie, pentru care ENEL a platit 820 milioane de euro, numarul clientilor deserviti va creste la 2,5 milioane, din care 1,1 milioane sunt clientii noii companii de distributie Electrica Muntenia Sud", a spus Conti, citat de Rompres.

Pretul tranzactiei include atat vanzarea pachetului de actiuni, cat si o majorare simultana a capitalului companiei. Fulvio Conti a aratat ca tranzactia face parte din strategia companiei de dezvoltare in Europa Centrala si de Est, unde grupul este deja prezent in Bulgaria, Slovacia si Rusia.Intentiile grupului italian sunt de a continua investitiile in Romania, in acest domeniu, fiind un potential ofertant pentru alte companii de electricitate, nu numai de distributie, ci si de productie.

In acest sens, directorul general al ENEL a precizat ca in primul rand compania se va orienta catre investitii in complexe energetice, precum cel de la Cernavoda, sau hidroenergetice, care pot produce energie electrica ieftina, la costuri reduse si putin poluante.

Nu in ultimul rand, ENEL se va orienta catre investitii care pot produce energie din surse regenerabile (eoliana, geotermala), dar si in centralele conventionale cu carbune.

Conducerea Enel considera ca numai prin reducerea costurilor de productie si distributie si cresterea eficientei poate avea loc in timp o reducere a tarifelor.

Tranzactia cu Electrica Muntenia Sud va fi finalizata in urmatoarele saptamani dupa primirea avizului din partea Consiliului Concurentei si aprobarea tranzactiei de catre Guvernul Romaniei, conducerea grupului italian fiind de acord cu publicarea contractelor de privatizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri