Hotelul va fi deschis in luna noiembrie, iar constructia si amenajarea cladirii costa peste 10 milioane de euro. Proiectul este dezvoltat de firma Dentotal Investment, ai carei actionari sunt o familie de medici stomatologi romani, au declarat surse din domeniul hotelier.

Banii provin dintr-un credit contractat de Dentotal Investment de la Garanti Bank. Hotelul va avea sase etaje si va fi construit pe strada George Enescu, in vecinatatea Ateneului Roman. Unitatea de cazare va avea 114 camere, sala de fitness, doua sali de conferinte, va fi clasificata la patru stele si va functiona sub numele Mercure Bucharest City Center, potrivit Mediafax.

Lantul hotelier Accor, proprietarul brandului Mercure, se va ocupa integral de conducerea hotelului, cu actionarii caruia a semnat un contract de management. Reteaua Mercure este prezenta in 51 de tari, cu peste 750 de hoteluri de 3 si 4 stele.

Accor, cel mai mare operator de hoteluri din lume, are activitati in 92 de tari, cu peste 3.500 de hoteluri, insemnand circa 450.000 de camere. Grupul opereaza mai multe retele, printre care Sofitel, Novotel, Mercure, Pullman, Adagio, ibis, hotelF1 si MGallery. In Romania, Accor are sase hoteluri, cu 1.221 de camere, un hotel Pullman, un Novotel si patru ibis.