Vanzarile Heineken au scazut in Romania din cauza vremii nefavorabile si a conditiilor dificile de pe piata.

Volumul vanzarilor Heineken, al treilea mare producator de bere din lume dupa volum, a scazut in Romania in cel de-al treilea trimestru, pe fondul vremii nefavorabile si a conditiilor dificile de pe piata, potrivit unui comunicat emis miercuri de companie, transmite Mediafax.

Heineken a raportat ca vanzarile de bere in Europa Centrala si de Est, la nivelul grupului, au scazut cu 6,3% in trimestrul al treilea, in baza organica, la 13,4 milioane hectolitri. Vanzarile din Romania, Polonia si Rusia au scazut din cauza competitivitatii crescute de pe piata berii si a conditiilor meteorologice nefavorabile.
Venitul consolidat al Heineken in regiune a inregistrat un declin de 6,4% in baza organica. In schimb, venitul pe hectolitru a crescut cu 0,6% in al treilea trimestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Pe fondul unui mediu economic volatil la nivel global si al vremii nefavorabile in timpul verii in Europa, am mentinut cresterea. Acest lucru s-a intamplat datorita cresterii de pe pietele noastre aflate in dezvoltare. Rezultatele noastre din primele noua luni evidentiaza beneficiile investitiilor sustinute pentru construirea acestu brand", a declarat intr-un comunicat Jean-François van Boxmeer, director general executiv si presedinte al Consiliului de Administratie al Heineken. La nivel mondial, veniturile Heineken au crescut cu 0,7% in trimestrul al treilea, la 5,5 miliarde de euro, in baza organica, in timp ce volumul vanzarilor a urcat organic cu 0,1%, la 52,4 milioane hectolitri.

Aceasta crestere la nivelul grupului a fost sustinuta de rezultatele bune consemnate in afara Europei, in special in regiunea Asia Pacific. Profitul net raportat in al treilea trimestru a scazut la 460 de milioane de euro, fata de 483 de milioane de euro in aceeasi perioada din 2013. Cifra de afaceri neta a producatorului de bere Heineken Romania a ajuns anul trecut la 1,12 miliarde de lei (254 milioane de euro), in scadere cu 5% comparativ cu 2012, pe o piata care s-a contractat cu aproximativ 10%.

TAROM si-a majorat cu 1,4%...
Citeste si: TAROM si-a majorat cu 1,4% cota de piata in Romania


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Companiile farma care au vandut cele mai multe medicamente in 2018